Szinte csak vegetál Hulk Hogan fiának áldozata

2008.06.23. 16:58
Házi videókat tettek közzé annak a 23 éves egykori iraki katonának a szülei, akinek agya súlyosan megsérült egy balesetben, amit Hulk Hogan fia, Nick Bollea okozott. Az egykori panktátor eközben elnézézést kért, amiért azt állította, John Grazianót Isten büntette korábbi vétkei miatt. Hozzétette, a történtek után talán fia és szinte agyhalott barátja is jobb ember lesz majd. A rendőrség ezzel párhuzamosan továbbra is nyomoz azzal a fenyegetó felvétellel kapcsolatban, amit Hoganék kaptak.

Egy házi videót tett közzé annak a 23 éves fiúnak a családja, aki még augusztusban sérült meg egy közlekedési balesetben, amit Hulk Hogan fia, Nick Bollea okozott. A felvételen jól látható, hogy John Graziano a koponyájának és agyának egy része hiányzik. A dühös rokonok saját felvételeiket a CNN egyik munkatársa, Nancy Grace-nek is eljutatták, aki egyik műsorában be is mutatatta a pillanatnyilag az egyik veteránok számára létesített kórházban fekvő fiatalembert. Az egykori iraki katona sérüléseit a gyengébb idegzetű nézők kedvéért természetesen kipixelezték.

Egy korábbi adásból kiderült, hogy Graziano nem tud beszélni, írni, olvasni, de szemét kinyitja, ha ismerős hangot hall, és képes összeszorítani a kezét. Egy Miamiban praktizáló agysebész, Dr. Ross Bullock elmondta, lehet, hogy ez utóbbi csupán egy reflex, de az is előfordulhat, hogy így próbál kommunikálni. Hozzátette, a fiú kilenc hónappal a baleset után még mindig teljes körű ápolásra szorul, hiszen egyedül nem képes sem felkelni, sem enni, sem mosdani, és a vécére sem tud kimenni.

Ahad Israfil története

Ahad Israfil 1987-ben sérült meg, amikor egy fegyver véletlenül elsült és a benne lévő lövedék szétroncsolta a tinédzser koponyájának és agyának egy részét. A 14 éves fiút öt órán keresztül operálták, és az orvosok legnagyobb meglepetésére miután magához tért, megpróbált beszélni. A plasztikai sebészek az Israfil fején tátongó lyukat egy implantátummal töltötték ki, és ráhúzták a fejbőrt. A beavatkozást az évek folyamán többször meg kellet ismételni. Ami a mentális állapotát és képességeit illeti, úgy tűnik, hogy agya megmaradt része átvette a másik félteke funkciót, és bár Ahad Israfil nem beszél tisztán, tolószékkel közlekedik, többnyire normális életet tud élni. Sőt, még diplomát is szerzett az egyik helyi főiskolán.

Forrás: Wikipedia

Nick Bollea és barátja még augusztusban szenvedett balesetet, amikor a híres pankrátor fia elveszítette az uralmat autója felett, és a Toyota Supra totálkárosra tört. Az eset után viszonylag hamar kiderült, hogy Hogan utasa élete végig ápolásra szorul majd. Nick Hogan novemberben önként adta fel magát a floridai Clearvater rendőrségen. Később előkerült egy videó, mely alapján azt feltételezték, hogy a két fiú a korábbi feltételezésekkel ellentétben nem egy gyorsulási verseny során törte össze magát. Ezt később a segélykérő hívás felvételei megcáfolták.

Márciusban közzétették a baleset után készült fotókat, és sokan azt feltételezték, hogy az ifjabbik Hogan öt évet is kaphat súlyos testi sérülést okozó közlekedési baleset okozása miatt. A bíróság végül nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a 17 éves fiút 5 éves próbaidővel, és emellett három évre bevonták jogosítványát, valamint 500 óra közmunkát szabtak ki rá. Nick Bollea a tárgyaláson elnézést kért barátja családjától, és megígérte, hogy állni fogja a kezelés költségeit.

Rontottak a helyzeten

A fiú a Pinellas megyei börtön egyik magánzárkájában kezdte meg büntetését. Mivel többször is panaszkodott, hogy megőrül az ablak nélküli helyiségben, ügyvédei arra kérték az illetékes bírót, hogy helyezze át védencüket, ő azonban visszautasította késüket. Pár hete azonban mégis átköltöztették Bolleát egy másik cellába arra hivatkozva, fegyencek létszáma állandóan változik, ezért gyakran felülvizsgálják és módosítják a különböző részlegek beosztását. A CNN értesülései szerint Nick Bollea két fiatalkorú elkövetővel osztozik egy zárkán. Egyik cellatársa egy rendőrrel került összetűzésbe, a másik fiú, akit rablás miatt ítéltek, pedig megszegte a próbaidő szabályait.

A műsorból az is kiderült, hogy négy cellára egy társalgó jut, ahol nem csak tévézni lehet, de van egy játékkonzol is. Sőt, bármikor Hulk Hogan fia bármikor telefonálhat, és családtagjai meg is látogathatják. Bár ezek a részletek is óriási port kavartak, a biztosítékot azok a telefonbeszélgetések verték ki, amit Nick Bollea folytatott édesapjával. Az egyik ilyen beszélgetés során Hogan kifejti, hogy Grazianót vélhetően Isten büntette meg múltbéli tetti miatt, amire fia a következőképpen reagál: „John egy negatív ember.” Ezután egy leendő valóságshowra terelik szót, amiben talán a 17 éves fiú szerepel majd. Miután a felvételek nyilvánosságra kerültek, Nick Bollea beperelte a Pinellas megyei seriff hivatalát, amiért közzétették a szüleivel folytatott beszélgetések felvételeit.

Isten akarata

Hulk Hogan Larry King műsorában elnézést kért az elhangzottak miatt. Hozzátette tudja, hogy rosszat tett, de valahogy muszáj volt tartani a lelket a fiában, ráadásul az eset miatt keveset alszik, és ez is összezavarta egy kicsit. Bár nagyon bűnbánónak tűnt, az interjú során ismét szóbahozta Isten akaratát. „Az én fiam egy jó gyerek. Mint mondtam, Isten kezében vagyunk. A dolgok nem történnek ok nélkül. Talán ez a baleset azért történt, hogy Nick és John is jobb ember legyen” - ismételte el Hogan kicsit átfogalmazva azt a kijelentést, ami miatt elvileg elnézést kért.

Az egykori pankrátor könnyivel küszködve hozzátette: „az emberek a stúdió falain kívül velük vannak, és minden rendbe jön”. Ez kissé ellentmondásos bocsánatkérés természetesen nem hatotta meg a lebénult fiú családját, Hogant és családját ugyanis halálosan megfenyegették. Az érintettek szerint a felvételen John Graziano féltestvérének, Frank Carusónak a hangja hallható. Ezt a 32 éves férfi mostohaapja, Edward Graziano is megerősítette– írja a TMZ. Az ügyben nyomoznak a helyi rendőrök.