Egyre több feljelentőnknek szúr szemet, hogy hollywoodi filmsztárok lepték el Budapestet. A csillogás viszont még nem érkezett meg velük, az észlelt sztárokról szóló beszámolók nem éppen a kifogástalan megjelenésről szólnak. Feljelentőink jóvoltából megtudhatja, kik forgatnak itt, de az is kiderül, ki a nagyobb sztár: Proci vagy Viggo Mortensen.

Még be sem fejezték az etyeki Korda stúdiót, amikor felröppentek a hírek, hogy a Pokolfajzat című film második részének forgatását júniusban itt kezdik majd meg. Ezután nem sokkal kiderült, hogy egy második világháborús filmet is Magyarországon fognak majd felvenni.

A főszereplők ellepik a várost

A Pokolfajzatot Guillermo del Toro rendezi, őt ugyan még nem celebszpottolták feljelentőink, de a két főszereplőt, Ron Perlmant és Selma Blairt már több ízben is. Az Elveszett gyerekek városának Valakijét játszó színészt először június 2-án látták a Margitszigeten, amint Jack Russell terrierjét sétáltatta éppen, így a korábban beharangozott júniusi kezdés igaznak bizonyult. A színész szürke pólót viselt, semmi feltűnő nem volt rajta. A további feljelentőkből megtudhattuk, hogy Perlman valószínűleg egy bérelt lakásban lakik, és nem hotelben, szivarozik, és rendszeresen eszik a Parlament környékén található éttermekben.

Ron Perlman, Selma Blair, Viggo Mortensen és Jason Isaacs

A Hellboy másik sztárja, Selma Blair is Budapest utcáit rója. Őt először az Erzsébet körúton szúrták ki, a New York-palotából távozott éppen, és feljelentőnk szerint fáradtnak tűnt. Egy másik alkalommal pedig egy szőke nő, egy öltönyös férfi és egy félszemű kutya társaságában látták az Andrássy úton a színésznőt.

Korábban történt, hogy a Good című második világháborús film forgatása kapcsán többen is észlelték a Gyűrűk ura Aragornjának szerepébe beskatulyázódott Viggo Mortensent. Mind közül Peti feljelentője a legkülönlegesebb, mivel ő nem csak látta, de meg is szólította a sztárt.

"Szerdán a parádés Black Sabbath koncerten egy pamutsapkás férfiú tűnt nekem ismerősnek, mint utóbb kiderült, nem véletlenül. A homlokba húzott sapka alatt világhírű kék szempár nézte rajongva a fekete zene mestereit, egy igazi legendás hős, Aragorn megszemélyesítője, Viggo Mortensen filmszínész. Az egészben az volt a legviccesebb, hogy míg a jelenlévő 4000 emberből legalább 3500-an láthatták a Gyűrűk Ura trilógiát, itt gyakorlatilag a kutya nem ismerte meg, éppúgy fellökték sört vivő, pocsolyákat kerülgető rockerek, mint bárki mást. A heroikus alkatúnak a legnagyobb jóindulattal sem mondható Viggo (max. 180 cm és 65-70 kiló lehet) All Blacks feliratú sapkája alatt sötétzöld dzsekiben és bordó-szürke csíkos nadrágban topogott, sztár mivoltát pedig drágának tűnő bőrcipője árulta csak el igazából. Elég sokat cigizett, ami nem méltó egy királyhoz. Mikor megkérdeztem tőle, hogy ő az-é, akinek vélem, kicsit kínosan válaszolt, hogy ja, igen, de arra, hogy lefényképezhetném-e, elutasított, és inkább barátjával együtt nézte a műsort, egyszer használatos masinával fotózva a színpadot és társát. Néha nevettek is dolgokon, például nagyon tetszett nekik, hogy előttük kettővel egy apuka nyakbavett 9-10 éves kislánya ördögvillázott lelkesen. Az utolsó számban hirtelen elindultak, gondolom, nem akarván, hogy a távozó tömegben valaki felismerje, de szerencsére mégegyszer megkérdeztem, hogy "egy fotó esetleg mégiscsak...", amire azt válaszolta, hogy na jó, oké, hadd szóljon. Így is lett - végül is jó fej volt" - írta nekünk Peti, aki úgy látszik, nagyon nyitott szemmel közlekedik, ugyanis a motorkészítő Orange County Choppers-ékkel is találkozott nemrégiben.

Peti és Viggo

A Black Sabbath koncert előtt először a májusi napsütésben látták sísapkában közlekedni a színészt. A Peti feljelentőjében leírtakat mások is megerősítették: Mortensen arca és zakója egyaránt elég gyűrött, és amerikai létére még dohányzik is. A film másik főszereplőjéről, Jason Isaacsről - vagyis Lucius Malfoyról - eddig még nem érkezett feljelentő.

A 425-ös statiszta titkai
Vámosi "Proci" Péter emlékei szerint a Good 425. statisztája volt. Hazánk egyik legújabb futballsztárja elmondta, hogy vannak még tervei a focival. Egyrészt jelentkezett a Fradi cserepadjára, ahova mindenki nagy bánatára nem vették be, másrészt viszont minden vágya, hogy szerepeljen a Forma 1-es pilóták alkotta Nationale di Piloti ellen és felrúgja a hétszeres világbajnok Schumachert.

Az igazi sztár Proci

Szintén egy sasszemű olvasónknak köszönhetően megtudtuk azt is, hogy Vámosi Péter, vagyis a Lúzer FC Procija is szerepel a Goodban statisztaként. Az Index már írt róla, hogy az iwiw-en kerestek minél vékonyabb statisztákat a filmhez. Proci ezen a cikken felbuzdulva jelentkezett a rövid szerepre, mert régi álma volt, hogy egyszer a mozivásznon is feltűnjön. A versenytáncos focista a filmvégi nyolcperces zárójelenetben lesz látható (kábé két és fél másodpercig) a szemfülesek számára. Ő is csak Mortensennel találkozott a forgatás során. Proci szerint a színész nagyon közvetlen volt, de nem engedte magát náci egyenruhában fotózni. A Lúzer FC védőjének azonban mégis az esett a legjobban, hogy a helyszínen lévő magyarok nagyobb sztárként kezelték őt, mint Viggo Mortensent. Proci elmondása szerint "ment az anekdotázás, meg a piálás".

További lehetőségek

Nem sikerült még ugyan Budapesten levadászni az összes most készülő külföldi produkció nagy sztárját, mert senki sem írta még meg nekünk a Hellboy-ból például John Hurtöt, vagy a már említett Jason Isaacset a Goodból, de lesz még alkalom idén másokkal is összefutni az utcán. Magyarországon fogják például forgatni az Alpha Numeric című filmet is, aminek Val Kilmer, Dennis Hopper és Winona Ryder lesznek a főszereplői.