Árpa is röhög Pákó kamubunyóján

2007.11.26. 14:35
Árpa Attila szerint kamu volt Gerencsér Tamás és Fekete Pákó reggeli bunyója a Mokkában, amivel azt akarták elérni, hogy kivívják a média figyelmét. Végülis sikerült, mi is írunk róluk.

Árpa Attilának jutott a megtiszteltetés, hogy megpróbálja rendezni a konfliktust a Holnap történt című film rendezője és annak egyik szereplője között. Fekete Pákó, a magát sértettnek érző fél és Gerencsér Tamás, a film rendezője nem sokkal stúdióbeli szereplésük megkezdése után összeverekedtek.

Gerencsér Tamás és Fekete Pákó először csak ülve lökdösték egymást a stúdióban, majd felálltak, hogy egy nagyobb harc látszatát keltsék. Megkerestük Árpa Attilát, hogy megtudjuk, milyen érzés volt karlendítésnyi távolságból végignézni a magyar akciófilmek színvonalát hozó jelentet.

"Aránylag úgy tűnt, hogy nem egy komoly dolog. Vagy mind a kettő nagyon szar bunyós, vagy meg volt rendezve." - summázta véleményét a csetepatéról a műsorvezető a Velvetnek. Árpa azt is elmondta, hogy ha komolynak látta volna a dolgot, ő lett volna az első, aki leoszt egy-egy pofont az érintett feleknek, így térítve őket jobb belátásra.

Árpa Attila hozzátette, tudja, hogy rengeteg módja van egy film promotálásának, amik közül az egyik leghatékonyabb a balhékeltés, de ezt az akciót azért erőtlennek érezte: "Semmi bajom, ha valaki különleges módon próbálja promotálni a filmjét, van, akinek ennyi jut eszébe.".

Úriember módjára

Vita állítólag azért van a két bulvárhős között, mert míg Gerencsér azt állítja, hogy sosem ígért pénzt a szereplésért, addig Fekete arra panaszkodik, hogy ő arról sem tudott, hogy moziba kerül ez az alkotás. És ha már mozi, akkor őt igenis ki kell fizetni.

„Mikor belementem, nem volt arról szó, hogy mozifilm lesz belőle. A Liptai Claudia showban derült ki, hogy nem az interneten fog menni ez a film, hanem a mozikban. Megkerestem a film producerét azzal, hogy fizessenek nekem: 1.2 millió + áfát a szereplésért" - állapította meg a tarifáját Fekete Pákó. "Mivel nem kötöttünk szerződést, jogom van hozzá! Aztán kaptam egy meghívást a ma reggeli Mokkába, ahol elvileg a producerrel kellett volna találkoznom, ehelyett a Gerencsér Tomi volt ott és a pofámba hazudott. Értek magyarul, tudom, hogy ez nem egy félreértés volt. Elkezdett lökdösni, akkor azt gondoltam, felkenem a falra és kiverem a fogait. Bár úriember módjára is tudok viselkedni, de van, hogy ennyire felidegesítem magam."

A nigériai énekes nem érti, miért mondja mindenki, hogy nincs szerződés, mert ő tudja, hogy Kiszel Tünde rendelkezik ilyennel. „Nem jótékonyságról van szó: ingyen nem tankolom tele a kocsimat és megyek le forgatni. Nyugtalan vagyok, mert törvénysértést követtek el ellenem. Holnap ismét folytatjuk a témát, mert még egyszer behívtak minket a Mokkába."

Fehér Anettka, aki a film egyik főszereplője, azonban a rendező mellé állt. „Mindenki tudta, hogy mozifilm lesz. Pákó majdnem harminc statiszta társaságában nézte végig az RTL Klub által forgatott riportot, ami a filmet harangozta be. Mindenki ingyen vállalta a szereplést, hiszen Gerencsér Tomi első filmje és csak a technikai háttérre tudott pénzt szerezni. Én a magam nevében pusztán játéknak tekintem ezt, mert nem vagyok színész. Mindenki szeretetből dolgozott." Fehér azt is hozzátette, hogy nagyon jó viszonyban van a rendezővel, hiszen Gerencsér az ő médiaiskolájába járt annak idején, bár bevallotta, mikor a rendező eléállt az egész estés film ötletével, csak megmosolyogta. Akkor kezdte komolyan venni, mikor két héttel később már egy kész forgatókönyvvel érkezett.