Playmate adta át a Hooligans platinalemezeit

dns
2004.12.14. 09:40
A Hooligans zenekar szeret pubokban zenélni, a koncertek után elhajlani, szépségversenyekre járni, a szivárvány-csizmás Butor Mónika playmate-től elismeréseket fogadni. A csapat platinalemez-átadó ünnepségén jártunk, ahol a dobos többek közt elmondta, mit jelent rock'n'roll arcnak lenni.

"Huszonhét éve zenélek. A Hooligans több mint hét éve létezik. Az első években szinte semmi nyilvánosságot nem kaptunk. Most meg túl sokat is. Magyarországon vagy nagyon nem írnak valakiről, vagy nagyon írnak" - vág bele Endi, a Hooligans dobosa, aki nem a frontember, de a zenekar ügyeivel kapcsolatban legtöbbször ő nyilatkozik. Ezúttal sem volt ez másképp. Sőt, ezen az eseményen életvezetési tippeket is osztott a Velvet olvasóinak.

Reklámpóló és rövid alap
Tekintse meg képeinket!

A csapat tavasszal megjelent Szenzáció című albumából 25 ezer példány kelt el. A platinalemez hivatalos átadását a nappal is félhomályos Old Man's Pubban tartották. A bejáratnál minden meghívottnak fel kellett venni a csapat nevével feliratozott pólót, ám az azonosulás második stációja már nem volt kötelező. A pultnál röviditalokból és szekszárdi borokból szolgálhatták ki magukat az egybegyűltek. Legtöbben ezt is szívesen vállalták.

"Miért tagadnám? Szeretek inni, de csak ha buli van. Legutóbb múlt hét kedden tartottunk egy óriási partit pont itt. Szeretem a nagy koncerteket is, de a kis hangulatos pubok a legjobbak. Jól elhajlottunk a koncert után " - mosolygott Endi.

Sem stylist, sem sztárgyártó

Az alapozás után a lemez is szóba került. A sajtótájékoztató műsorvezetője, a Danubius rádióból ismert Abaházi Csaba megemlítette, hogy a Hooligans legutolsó albumán az előzőeknél jóval színvonalasabbak a dalszöveget. A zenekar erre külön figyelmet fordított. Morizet, a basszusgitáros és a csapat gitárosa, Tibi elmondta, idehaza az a speciális helyzet adódott, hogy a közönségnek a legfontosabb, hogy a szövegekkel azonosulni tudjon. Ami pedig a vizualitást illeti, a csapattagok azt vallják, sikerük titka nem az ügyesen kitalált imidzs.

"Sosem dolgoztunk stylisttal, sztárgyártóval, és nem befolyásol minket, mi a divat. Mindig úgy néztünk ki, ahogy nekünk tetszik. Egy férfi nézzen ki férfinek" - tette hozzá Csipa az énekes, elképzelhető, hogy a férfidivatban megjelenő feminim vonalra utalt. A bővebb magyarázatot azonban Enditől kaptuk.

Rock'n'roll és az örök fiatalság

Klikk a képre!!

"Ha úgy öltözöl, úgy viselkedsz, úgy élsz, ahogy neked tetszik, akkor azt mondom, te egy rock'n'roll arc vagy. És akkor sosem öregszel meg. Nálam ez azt jelenti, szeretek bulizni, nem kötöm le magam, imádom a csajokat. Egyszer majd biztos lesz családom, de most így vagyok szabad" - mondta Endi.

A dobos azt állítja, az album kapcsán jött nyilvánosság néha teher, de nincs olyan a téma, amiről nem szívesen beszél a nyilvánosság előtt. A Hooligans-tagok számára pedig kettő van: a szakítások és a gyerekkor. Ezt a témát kifejteni nem maradt ideje. A dobos az asztal mellett álló platinalemezeket készült átadni azoknak a kollégáknak és médiumoknak, amelyek hozzájárultak a csapat sikeréhez. Ehhez asszisztálni Butor Mónikát, a Playboy decemberi címlaplányát kérték, aki erre az alkalomra szivárványszín polietilén csizmát húzott.

Mónika és a zenekar összemelegedett

"A zenekar gyakran jár szépségversenyekre, így melegedtünk össze. Azóta én is elkísérem őket a rendezvényeikre" - magyarázta lapunknak a választást playmate, aki arra viszont már nem tudott pontosan válaszolni, hány szépségversenyen nevezett az utóbbi időben.

"Amióta a lapból megismertek az emberek, gyakoribbak a felkérések. Szinte minden napra akad egy-egy háziasszonyi teendő. Olyan szerencsére még nem volt, ami ízléstelen lenne, úgysem vállalnám" - gesztikulált Mónika kivizöld lakk-karkötős kezével.

A hivatalos programban közben elhangzott, hogy december 17-én két nagykoncertet tart a zenekar. Koraeste a gyerekeknek, éjféltől a felnőtteknek. Eszerint javarészt kamaszok veszik a lemezeiket?

"Így igaz. Úgy láttam, vannak 12 éves rajongók. Sőt, a csapat követőinek kemény magja nagyon fiatal. Néha Gondolkozom azon, vajon mi lehet az, amiért a példaképük lettünk. Azt hiszem a szabad gondolkodásunk, és az őszinteségünk fogja meg őket" - mondta Endi.