horoszkóp

A homoszexuálisok többet keresnek

MTI
2006.01.25. 09:54
A brit meleg férfiak jövedelme jóval magasabb, mint a heteroszexuálisoké: átlagban 40 százalékkal keresnek többet. A leszbikus hölgyek keresete is magasabb, mint hetero társaiké: a statisztikák szerint azért, mert a melegek közt gyakoribb a magasabb végzettség.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott homoszexuális férfiak évente átlagosan 34200 fontot (12,5 millió forintot) keresnek, míg a heterók csak 24800-at (alig 9 milliót), azaz a különbség 3,5 millió forintnyi. A nők esetében magasabb a leszbikusok keresete, akik évi 6 ezer fonttal (bő 2 millió forinttal) kapnak többet, mint a heterók. A szexuális irányultság szerinti jövedelmi eltérésekről ezúttal a Gay Times című meleg magazin kérdezte olvasóit, akik közül 1118 személy közölt adatokat.

Magasabb végzettség, vezető beosztás

A francia AFP hírügynökség arra nem tért ki, hogy mi az oka a különbségnek, más statisztikákból azonban kiderül, hogy a melegek körében gyakoribb a magasabb iskolai végzettség, és ezzel párhuzamosan a magasabb beosztás, mint a teljes népességben. A brit kormány tavalyi becslése szerint Nagy-Britanniában 3 millió felett van a melegek száma, a lakosság 6 százalékát teszik ki, és ugyancsak becslések szerint évente 70 milliárd fontot költenek el, amiből több mint 3 milliárd megy üdülésre és utazásokra, 1,9 milliárd ruhákra, és kicsit több mint egymilliárdot mobil telefonokra. A felmérésekből az is kiderült, hogy a melegek szívesen vásárolnak olyan holmikat, amelyeket kifejezetten nekik reklámoznak.

Külön világ

Érthető, és nem új tendencia, hogy a meleg közösséget bevallottan célozzák reklámkampányaikkal a legfontosabb és legnagyobb cégek, bankok. Ezek a cégek immár a meleg piac ízlését, igényeit és lehetőségeit figyelembe véve tervezik termékeiket, irányítják kommunikációs és forgalmazási stratégiájukat, de már létezik külön meleg biztosítótársaság, consulting és adótanácsadó is.