horoszkóp

Dr. House a királynő lovagja lett

2007.05.24. 14:29
Hugh Laurie szerdán a brit birodalom lovagrendjének tagja lett, a királynő személyesen részesítette e megtiszteltetésben.

Hugh Laurie, akit itthon leginkább a Dr. House című sorozatból ismerhetünk, szerdától a Brit Birodalom Lovagrendjének (Order of the British Empire) jeles tagjai közé tartozik. II. Erzsébet királynő a Buckingham Palotában részesítette Laurie-t a megtiszteltetésben.

Laurie ezzel a brit lovagrend tagja lett, de nem lovagi minőségben, ugyanis még nem jár neki a Sir előnév. A lovaggá válás útjának első állomása ez, az öt cím egyike, melynek elnyerése után igazi lovag válhat Hugh Laurie-ből. A jövőben az OBE (Officer of the Most Excellent Order of the Brithish Empire) rövidítést használhatja a neve után.

A 47 éves színész több mint 20 éve dolgozik a brit szórakoztatóiparban. Együtt humorizált az Angliában népszerű "Cambridge Footlight" nevű formációban Emma Thompsonnal és Steven Fry-al. Laurie és Fry 1987-ben saját showműsort indítottak "Egy kis Laurie és Fry" címmel. Ugyancsak szerepeltek a "Jeeves és Woodster" című tévés sorozatban, ami népszerű P.G. Woodhouse regényeket dolgozott fel - írja a showbuzz.

Számos mozifilmben szerepelt, köztük a 101 kiskutyában, Stuart Little-ben és az Értelem és érzelem-ben is. Hazánkban leginkább a Dr. House című sorozatból ismerhetjük, a ritka és különleges betegségek specialistájaként. A sorozatban nyújtott nagytudású, de kicsit buggyant orvos megformálásáért a színész két Golden Globe díjat söpört be - mint legjobb férfi főszereplő - a drámai tévésorozatban.

Dr. House a nemrég elhunyt kiváló Jászai Mari-díjas művész és szinkronszínészként is elismert Szakácsi Sándor hangján szólt hozzánk, ami szintén hozzájárult a sorozat itthoni sikeréhez. A jövőben Kulka János lesz a magyar hangja a sorozatbéli orvosnak, akitől nem áll távol ez a szerep, hiszen az egész ország Magenheim dokija volt régebben.