horoszkóp

Konyak ötvenezerért Hajdú Péterrel

2007.08.14. 11:22
Budapest utcáit járva is könnyű celebekkel összefutni, de vannak olyan szórakozóhelyek, ahol csak egy-egy típusba tartozó hírességeket lehet látni. Az itthoni életre még nem jellemző a hatalmas harc a bejutásért a kocsmák ajtajában, a vásárlás kultusza viszont már elérte hazánkat.

Feljelentőink rengeteg érdekes dolgot írnak a magyar hírességekről, többek között azt is, hogy merre látták őket. Legújabb válogatásunkban azokat a helyszíneket vettük sorra, ahol a legnagyobb sűrűségben találhat az ember celebeket. Ami elsőként kiderült: a helyzet itthon lényegesen jobb, mint a nagy víz túloldalán, ahol egy-egy menő hely kapujában élethalálharc folyik azért, hogy az ember a küszöböt átlépve egy levegőt szívhasson Paris Hiltonnal.

Ruhapróba celebekkel

Kattintson a nagyításhoz!

A legtöbb észlelést bevásárlóközpontokból kaptuk. A két legjobb hely ezek szerint a WestEnd City Center és a Mammut, amik olyannyira telítettek hírességekben, mint egy halasnál a tartály pontyokkal: Gyárfás Tamástól kezdve Dukai Reginán át Palcsó Tamásig bárkivel találkozhatunk, ezért nem is lenne értelme egy név szerinti felsorolásba kezdeni. Annyi tippet azért adunk, hogy a Westendben a Leroy kávézó és a mozi közelében érdemes általában szaglászni, a Mammutban pedig a negyediken érdemes körülnézni, napközben a konditerem, este pedig a fenti bárok környékén. Aki pedig nem a négyeshatos vonalán szokott hírességekre vadászni, annak még a MOM Parkot és az Árkádot tudjuk javasolni.

Sörözés, vacsizás, halevés

A bevásárlóközpontoknál lényegesen ritkábban találkoznak feljelentőink bárokban, kocsmákban, vendéglőkben hírességekkel, de azért be tudunk számolni néhány ígéretes megfigyelésről.

Zöld Pardon

A plázák után ez a szabadtéri mulató teljesített a legjobban, annak ellenére, hogy köztudott, nem a harmincas, hanem sokkal inkább a tizenötös korosztály törzshelyéről van szó. A helyre a fiatalok azért járnak, mert „mindig sokan vannak, a zene változatos, ráadásul olcsó a belépő. Meg olyan kerti buli hangulata van”. A kialakítás a minimalista vonalat képviseli, a zene pedig főleg a slágerekről szól. A fentiek mellett nyilván van, akinek az is vonzerőt jelent, hogy itt többek között Kiss Endivel, Tóth Gabival és Puskás Petivel rophatják.

Szeparé

Annak ellenére, hogy a Vatikán mintájára ez a hely is egy nagyobb létesítményen belül - a Zöld Pardonban - helyezkedik el, nem érdemes teljesen egy kalap alá venni a már említett tinibárral. A Szeparéba leginkább azok járnak, akik már kiöregedtek a ZP-ből és van klubtagsági kártyájuk, vagy olyan celebek, akik a magunk balkáni módján szeretnék átérezni a hollywoodi hírességelőjogokat. Itt szintén megtalálható Puskás Peti, de rajta kívül látták már itt Pély Barnát, Sipos Pétert és Ördög „Csipa” Tibort is. A helyen a pénznem a tyű, egy tyű pedig 200 forinton váltható. A sör három tyű, a pálinka pedig négy.

Creol Bár

A Zöld Pardonban és a Szeparéban a beszámolók alapján leginkább a magyar zenetévét néző fiatalok iszogathatnak egy helyen a magyar zenetévén szereplőkkel, a CREOL Caribbean Bar & Restaurant sztárközönségének javarészét viszont a feljelentők szerint az RTL Klub adja. Megtalálható itt Szellő István, Erős Antónia, Gallusz Niki, Czifra Noémi, Hajdú Péter, Tóth Tibi is. Ez az egyetlen hely, ami valamennyire emlékeztet a tengerentúli sztárhely-modellre, úgymint eszelős drága és rongyrázós. A háromdecis Heineken és a legolcsóbb Tequila is nagyjából ezer forint, egy kóla 450, van még Henessy konyak is négycentenként ötvenezerért, de a hely specialitását a koktélok adják, amik 1000 és 2600 forint között mozognak. Az ételnevek hozzák a karibi világ hangzásvilágát, és a leírások alapján pont eléggé vannak elrugaszkodva a földtől, mind összetevőkben, mind árakban. Ilyen például a Saboo-Dana, ami előétel 2590-ért és nem más, mint „St. Jakab kagyló ananászvajjal csőben sütve, feketebab salsa-s rizságyon”. Csak az érthetetlen, hogy miért lesz kelendőbb a fésűkagyló, ha francia mintára Szent Jakabnak hívják.

Menza

A valójában nem túl széles pesti Broadway szélén helyezkedik el a celebek egyik kedvelt étterme a Liszt Ferenc téren. Az itallap árai hullámzóak, vannak, amik megfelelnek a pesti sörözők átlagárainak (Unicum 580), de vannak, amik erős túlzásnak tűnnek (csapolt Soproni 490?!). Az ételek ára megfelel a minőségnek, de a felszolgálás több beszámoló szerint pocsék. A hely fő vonzerejét az itt gyakran előforduló Noszály Sándor, Till Attila, Erdélyi „Superman” Zsolt mellett az is adhatja, hogy a teraszra kiülve az egész tér és az Andrássy út is láthatja, hogy micsoda díszes társaságban verjük fogunkhoz a garast, vagy éppen rázzuk a rongyot.

Római Part

Az idei év legnagyobb szabadtéri slágerét a celebek is felfedezték maguknak. A számtalan kocsmával megtűzdelt Római parton az árak kifejezetten emberbarátok. A hekk tízdekánként 260, bor decinként száz forintért is akad. A kis kocsmák berendezése hangulatos, pláne azért is mert itt találkozhatunk a legtöbbféle celebbel. A hírességek az Aigner Szilárd-Karsai Zita-Steinfer Kristóf-Farkasházy Tivadar tengelyen mozognak.

Utcafront

A legköltségkímélőbb megoldás, ha az ember a nyári melegben az utcán császkálva próbálja elcsípni egy-két celeb felismerést fürkésző tekintetét. A két legjobb hely a Liszt Ferenc tér, ahol Kasza Tiborral, Lolával és Szalontai Szilviával futottak össze feljelentőink, valamint a Ráday utca, ahol a kávéházak rengetegében az ismertségek vásárolgatni is szeretnek. Többek között Árpa Attila, Kálid Artúr, vagy éppen Geszti Péter.