horoszkóp

Miért szakított velem Hugh Grant?

2004.11.04. 11:57
Hugh Grant minden bizonnyal azt remélte, hogy szakítását a lengyel Kasia Komorowiczcal ugyanúgy fű alatt intézheti majd, mint egész ötéves kapcsolatukat. Csakhogy nem tartotta be az aranyifjak legfontosabb szabályát: sose felejtsd el visszahívni a lányt!
Kasia (ejtsd: Kasa) Komorowicz szemben ül velem, és szisztematikusan válogatja szét a szendvics alkotóelemeit a tányérján. "Csak egy kicsit kell mindennap odafigyelned arra, mit eszel, és később nem lesz súlyfelesleged" - jelenti ki azon az idegesítően kioktató hangon, ami csak a legszebb nők sajátja. Lopva végignézek rajta. Minden ruhadarabjából sugárzik, hogy nincsenek anyagi gondjai. Vajon miért olyan fontos neki mégis, hogy beszámoljon magánügyeiről a világnak?

Tavaly novemberben, az Igazából Szerelem premierpartiján Hugh Grant közel ezer ember előtt megpaskolta egy ismeretlen szőke lány fenekét, majd szenvedélyesen megcsókolta. A bulvársajtó őrjöngött. Napokig másról sem lehetett olvasni, mint a romantikus, évekig titokban tartott szerelemről. Kiderült, hogy a lengyel származású ENSZ-tanácsadó- lány és a jóképű filmsztár 1998 vége óta szenvedélyes viszonyt folytatott, de Kasia megígérte Grantnek, hogy senkinek nem nyilatkozik. Amikor egy hónapra Irakba szólította a munkája, többször beszélt a férfival telefonon, és biztosította őt arról, hogy állja a pletykalapok rohamát. Majd visszatért Angliába, és hiába hívta kedvesét, a telefonja nem volt kapcsolható. Ahogy teltek-múltak a napok, egyre nyilvánvalóbb lett, hogy a színész megváltoztatta a számát. Négy év óta először nem tudta elérni, és nem tudta mire vélni a dolgot. Az a csók a premierpartin volt az utolsó közös élményük.

Miután a magánéleti problémáira ráment a munkája is, júliusban Kasia úgy döntött, megtöri a csendet. Exkluzív interjút adott a News of the World című újságnak, majd másnap a Daily Mailnek is. Bár nekem most azt mondja, nem olvasta egyiket sem, nyilvánvaló, hogy mégis, hiszen azt állítja, hogy minden szavát kiforgatták. Ő soha nem mondott olyanokat, hogy Hugh kétarcú gazember vagy hogy durva lenne a szexben. Reméli, ezzel a férfi is tisztában van.

Kasia és Grant egy londoni bárban ismerkedtek meg 1998-ban, ahol a lány a huszonötödik születésnapját ünnepelte. "Odajött hozzám, és megkérdezte, leülhet-e itt egy kicsit, mert nagyon vágyik egy kis nyugalomra. Én azt válaszoltam, hogy azt itt nem fog találni, mert ez a születésnapi partim. Boldog szülinapot kívánt és töltött egy pohár pezsgőt. Később a barátja odajött hozzám és meghívott egy barátnőmmel együtt, hogy vacsorázzunk velük valamikor. Már az első pillanatban éreztem, hogy megvan az a bizonyos szikra köztünk. Ez később is jellemző volt, mert előfordult, hogy hetekig nem találkoztunk, és utána mindig újra tudtuk kezdeni. Mint azon az emlékezetes premierpartin tavaly novemberben... Akkor már május óta nem láttam. Ő odajött hozzám és a fülembe súgta, hogy remekül nézek ki. Közvetlen közel álltunk egymás mellett, hirtelen megragadott és elkezdtünk csókolózni. Elcsendesedett az egész szoba..."

Az éttermi randi után egyre gyakrabban találkoztak. Grant baseballsapkában álcázva érkezett Kasiához, és sokszor nála aludt, amiről a lány mosolyogva csak annyit mond: "Hugh nagyon jó szerető. Figyelmes, gyengéd és kedves. De nehéz közel kerülni hozzá. Amúgy teljesen úgy viselkedtünk, mint egy átlagos pár. Pizzát rendeltünk és DVD-ket néztünk."

Nem csoda, hogy a lány úgy érzi, Grant kihasználta. "Mindig azzal kábított, hogy csak meg akar óvni a rivaldafénytől. Erre a legnagyobb nyilvánosság előtt megcsókol, majd rámvágja az ajtót, és még csak el sem magyarázza, mi történt!" Félő, hogy a közeljövőben erre mi sem fogunk kielégítő választ kapni. Kasiának az interjú alatt éppen hetedszerre csörren meg a telefonja. A lány felpattan, magára teríti DKNY-kabátját, felrakja Dolce & Gabbana-napszemüvegét és már indul is. Úgy tűnik, elszánta magát, hogy Hugh Granttel vagy nélküle, de élvezni fogja az életet.

A cikk teljes változata a novemberi Elle magazinban olvasható.