Elvette, majd lehajította egy bevásárlóközpont negyedik emeletéről egy újságíró videokameráját Hujber Ferenc. A zuhanó kamera nem talált el senkit, de tönkrement. Az újságíró feljelentést tesz.

Majka és Pápai Joci társaságában poénkodott Hujber Ferenc a szerda esti Popcorn gála után, amikor a juj.hu újságírója odalépett hozzájuk. Körmendi Gábor, az újságíró a Velvetnek elmondta, Hujber meg sem szólalt, csak elvette a kamerát, és ledobta a Mammut II. negyedik emeletéről. A kamera a lent tartózkodók szerencséjére nem talált el senkit.

forrás: juj.hu

Körmendi Gábor elmondta, feljelentést tesznek Hujber ellen, aki lapjuk legdrágább kameráját tette tönkre. "Két dolgot tartok fontosnak az ügyben. Az egyik az, hogy Hujber Ferenc közszereplő, aki egy sajtónak meghirdetett nyilvános partin támadt nekünk. Mint közszereplő, abból él, hogy a közönségnek villog, barna lányokat csókolgat, show-kba mászkál, s nem teheti meg, hogy a számára kedvezőtlen cikkek íróit fizikailag bántalmazza. Ilyen alapon most mi jövünk? Verjük meg? Törjük össze az ő 'munkaeszközét'? Ugyan kérem. A másik fontos dolog, hogy az adott interjúba ő jött bele, vele nem beszélgettünk, őt semmilyen módon nem provokáltunk. Egyszerűen odatolakodott Majkáék mellé, ahogyan az a képeken is látszik, feltűnően nem tudta velük felvenni a versenyt, kinevették, s ezért húzta fel magát. Ezt bosszulta ő meg, nem a cikkeinket. Az pedig, hogy kevesen jártak arra... igen, kevesen. De nem senki. Arra mentek haza az emberek a diszkóból. Simán megölhetett volna bárkit egy félkilós kamerával négy emelet magasságából ledobva. Nézzék meg a képeket. Hujber Ferenc csak egy heccnek gondolta a dolgot s ez őt minősíti. Természetesen feljelentjük."

Ütős élmény is lehet
A fizikus véleménye szerint egy 1 kilós kamera 20 méteres magasságból kb. 20 kg-os súllyal csapódik be. Ezt a gravitációs gyorsulással lehet magyarázni. Ha ekkora erővel eltalál egy embert, szinte biztosan sérüléseket okoz. Hogy mennyire súlyosakat, az csak attól függ, hogy milyen szögben és melyik testrészt éri a becsapódás.

Hujber a Velvetnek így nyilatkozott az ügyről. "A díjátadóra meghívtak. Egy olyan ember, aki maga is díjat ad át." Tettét firtató kérdésünkre rövid, de annál tömörebb választ adott: "ez a véleményem arról a lapról, amely mocskolja a feleségem." A kamera négy emelet magasról történő kihajítása következményekkel jár. Ha eltekintünk az anyagi kártól, akkor is meg kell említeni az emberi élet veszélyeztetésének tényét. Mikor azt kérdeztük Hujbertől, aggódott-e, hogy eltalál valakit a félkilós kamera, így reagált: "éjfél elmúlt már, úgyhogy nem gondoltam arra, hogy bárkit is eltalálhat az a kamera."

A Velvet jogászszakértője a videó megtekintése után úgy vélte, hogy Hujber tette rongálásnak minősülhet; annak megítélése, hogy ezzel veszélyeztethetett-e bárkit is, a bíróság feladata.