horoszkóp

Hunter S. Thompson telefonálás közben lett öngyilkos

2005.02.28. 11:40
Az író özvegye azt állítja, épp férjével beszélt telefonon, amikor valami "hangos, tompa zajt" hallott, és férje ezután már nem válaszolt. Az asszony szerint Thompson az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban emlegette az öngyilkosságot.

A múlt vasárnap coloradói otthonában öngyilkosságot elkövetett 67 éves amerikai író és újságíró, Hunter S. Thompson özvegye azt állítja, hogy telefonon keresztül fültanúja volt férje halálának. A 32 éves Anita Thompson az Aspen Daily News című lapnak azt mondta, telefonbeszélgetésük közben hallotta, amint férje felhúzza a fegyvert, "aztán félretette a telefont és főbe lőtte magát".

Tompa, hangos zaj

Hunter S. Thompson
Hunter S. Thompson
Az özvegy szerint férje épp azt kérte tőle, hogy próbáljon minél hamarabb visszaérni a fitneszklubból, mert az arra a hétre esedékes cikkén szeretett volna dolgozni, de ahelyett hogy elköszönt volna tőle, lelőtte magát. Az asszony emlékei szerint hallott is valami tompa, hangos zajt, de nem tudta, mi történhetett. "Vártam, hogy visszajöjjön a telefonhoz" - idézte fel a lapnak. Thompson háza konyhájában lett öngyilkos, míg fia, menye és hatéves unokája is a házban tartózkodott. Thompson gazdag fegyvergyűjteményének egyik 45-ös kaliberű pisztolyával vetett véget életének. Holttestét fia, Juan találta meg.

Kiszállt

Özvegye szerint Thompson az utóbbi hónapokban többször is emlegette az öngyilkosság gondolatát, sőt szóbeli és írásos utasításokat is hátrahagyott, amelyekben arról rendelkezik, mit tegyenek a holttestével, kiadatlan műveivel és hátramaradó vagyontárgyaival. "A csúcson akart kiszállni" - emlékszik vissza özvegye, aki hozzáfűzte: "bárcsak jobban tudtam volna támogatni ebben a döntésében."