horoszkóp

Nacsa továbbjutott, Bíró Ica kiesett a jégrevüből

dr
2007.02.17. 18:00
Bíró Ica és Nacsa Olivér volt a Sztárok a jégen első párbajozó párja. Szombat este Nacsára szavazott a közönség, így Bíró esett ki a műsorból, de ettől függetlenül ő is végig szerepel majd benne. Ja, és persze ugyanúgy szeretik egymást, mint előtte.

A Róna utcai hangárban felállított színpad nézőtere csordultig telt emberrel, mert rengeteg hozzátartozó érkezett a Sztárok a jégen felvételére. Nem csoda, hiszen maguk a versenyzők is húszan voltak, ennyi ember rokona és barátja pedig már be tud lakni egy ekkora teret. A sajtónak a harmadik sor jutott, ahonnan mindent tökéletesen lehetett látni, kivéve a másik épületben zajló előkészületeket.

A versenyzők gyülekezőhelyét a nézők egy kivetítőn csodálhatták, de olykor-olykor késett az élőkép, amiért hangos nemtetszésüket is kinyilvánították. A porondmester - más néven hangulatfelelős - mindig időben figyelmeztette a közönséget, hogy mikor kell tapsolni, sőt még néhány jó poén is becsúszott a feszültség oldására. Nem tudni, hogy állandó klisékkel dolgozik-e, vagy csak a helyzet adta a komikumot, mindenesetre feledtette a hosszú műsoridőt.

Akkor "tessenek oldódni, mint a pezsgőtabletta"

Ez volt a felszólítás, és mi meg is tettük, szépen fokozatosan. Murphy szerint ami elromolhat, az el is romlik: mikor a szavazógép bemondta az unalmast, a műsorvezetők kénytelenek voltak fejben számolni, amiért külön gratulálunk, hiszen ekkora terhelés mellett mi már a második zsűritag pontjainál elfelejtettük az addig kapott pontokat. Az, hogy végül ismét működhetett a rendszer, annak volt köszönhető, hogy a technikus kolléga közbelépett. "Lefagyott a Windows, de újraindítottam a gépet" - magyarázta Svábynak és a zsűrinek egy reklámblokk alatt.

Sváby András jelenlétével emelte az este debütáló műsor színvonalát, és gyakran csiki-csukizott ahhoz a készülékhez, amin azt mutatták, amit a kedves tévénéző otthon látott. Megnyugató lehetett, hiszen a stúdóból kevésbé tűnt látványosnak a produkció. A reklámblokkok alatt a ki-be áramló közönség siserehaddá változott és találgatott, értékelt, minősített.

A nézőtér, és ami mögötte van

Rubint Réka családja, a kis Norbin kívül végigdrukkolta a műsort. Larának külön elismerésünk, mert hiszti nélkül végigcsinálta az éjszakába nyúló eseményt, és még akkor sem sírt, mikor három, egyenként 30 centiméter magas lépcsőről lezakózott. Zokszó nélkül felállt és folytatta útját a szabad levegő felé nagymamája társaságban.

Liptai Claudia kivágott fölsője nem bizonyult jó választásnak. Nemcsak azért, mert - ahogy azt a színésznő is említette - szűkre sikeredett darab volt, hanem azért is, mert a hangárban az ígérettel szemben nem volt kellemesen meleg a hőmérséklet. Ezt az is megjárta, aki a szervezőkre hallgatva letette a kabátját, mondván, kötelező megválni tőle.

Klikk!

Szabó Eszter a kezdés előtt többször elsuhant az épület mellett kedvesével, Kontor Tamással. Karján a frissen érkezett családtaggal, közös kisfiuk, aki láthatóan jól aludt, és csöppet sem foglalkozott a fellépő anyuka esetleges izgalmával.

A düh

A műsor végén, éjfél magasságában az esélyes kiesőket kerestük az öltőzőben, akik szűrés nélkül ontották ránk csalódásukat. Tudtuk eddig is, hogy nem könnyű veszteni és emelt fővel távozni, de arra nem gondoltunk, hogy ekkora indulatokat vált ki a helyezések sorrendje.

Bíró Ica

Mit gondol Varnus Xavér megjegyzéséről, amikor a kűrét küretnek minősítette?

Xavér unintelligens és bunkó beszólása leginkább őt minősíti. Az, hogy egy poénért így lealacsonyodik, az ő dolga. Nem vagyok a kedvence, mindig is tudtam. De ugyanolyan jól fogok aludni, mint bármikor.

Hogy érzi, kihozta magából a jégen a maximumot?

Alapvetően jól sikerült a produkciónk. Sajnos a zsűri lepontozta. Én csak Sáritz Lacit sajnálom. Ő egy fantasztikus ember, akiben teljesen megbízom.

Hogyan készülnek a szombatra?

Gyakorolunk intenzíven, és csak azért is megmutattjuk. Hiszek a sorsban, és már annak is örülök, hogy bekerültem a műsorba. Utolsónak is futnia kell ebben a projektben.

Hogy gondol a csatára?

Abban hiszek, hogy a párbajban egyenlő esélyem lesz Olivérrel.

Mit gondol arról, hogy a zsűri felpontozta a korelnök Nagy Ferót?

Talán rajtam nem látszik annyira, de én vagyok utána a legidősebb. Drukkolok Ferinek, de tudom, hogy a zsűri miért akceptálta annyira.

Eközben Dobó Kata megjelent Bíró Ica mellett és átölelte. "Sír a szívem mindenkiért" - mondta, és bánatos bociszemekkel távozott az éjszakába.

Nacsa Olivér

Nacsa Olivért már nem volt ilyen egyszerű tollvégre kapni, mert a humorista fel-alá járkált a Mafilm épületében. Mikor leült, legszívesebben átöleltük volna, annyira el volt anyátlanodva. De se helyszín, se a viszony nem engedte meg az ilyen nem verbális kommunikációt. Szerencsére.

Mit érez? Nagyon letörtnek látszik.

Iszonyatos csalódást. El vagyok keseredve. Én elsősorban showman vagyok, bolondnak születtem, így is halok meg. De persze a részvétel a fontos. De akkor is, lelkileg ez lenyom.

Ön szerint miért került a párbajozók közé?

Nem érzi az ember át, hogy milyen kiállni ide, amíg meg nem teszi. Jó volt nagyon a hangulat. Nem is értem, és ilyenkor elkezd mindenki gondolkodni. A kötelező elemeket is jól csináltuk Hackl Andreával. A nagy gáz az lehetett, hogy kísérleteztem. És ennyire nem voltam vicces? De ez egy verseny, ahol valakinek ki kell esnie. Ha én leszek az, akkor én leszek az.

Hogy készül a holnapra ezekután?

Az önemésztés után profin akarom megcsinálni. Ha az tetszeni fog a közönségnek, akkor majd ránk fognak szavazni.

A nagy izgalmak után szombat este kiderült, hogy a közönség Nacsa produkcióját értékelte jobban, párjával, Hackl Andreával ők folytathatják a műsort.