Fiatalabbra cserélték Aigner Szilárdot

2004.06.23. 14:03
Az RTL Klubból távozó Aigner Szilárd utódja a húszas évei közepén járó Véber István lesz. Az ifjú meteorológus a napokban debütál a csatornán. Egyelőre reggelente, nem csokornyakkendőben.
"Derűs napot!" - fogadta a Velvet telefonhívását Aigner Szilárd. Többet azonban nem mondhatott az RTL Klub leköszönő meteorológusa, a céggel kötött megállapodása értelmében ugyanis a hónap végéig nem tájékoztathatja a sajtót.

Eleinte reggel és délben

Véber István
Utódja, a 24 éves Véber István viszont nyilatkozhatott lapunknak. Az Országos Meteorológiai Intézet egykori munkatársa az elmúlt 2-3 hétben minden nap stúdióban gyakorolt, hogy "megszokja a terepet" és hogy "kitalálja a szövegeket". Mint megtudtuk, az időjárás-jelentésben mondottak nem szakmai része spontán módon fogalmazódik meg, de azért fel lehet rá készülni.

Az új időjóst eleinte reggelente és délben láthatják majd a tévénézők, de szerda vagy csütörtök este a híradó után is feltűnik majd a képernyőn. Igaz, ekkor nem előrejelezni fog, hanem Pataki Zita közreműködésével bemutatkozik.

Nem lesz csokornyakkendő

A napi időjárás-jelentés során látszólag elhanyagolható tényező, hogy mit visel a meteorológus, ám egy rossz választás, és a tévénézők nem az anticiklonokra és a fővárosi tornádóveszélyre figyelnek, hanem a félrecsúszott öltözékre. Talán ezért is jelentett sokaknak olyan megnyugtató biztonságot Aigner Szilárd karmesteri gesztusrendszere mellett kialakult állandó védjegye, a csokornyakkendő. Utódja megjelenésére irányuló érdeklődésünkre elmondta: nem fog csokornyakkendőt viselni, mivel a Magyar Televízióban látható Reisz András mellett ő az egyik legfiatalabb meteorológus, így egy lazább, könnyedebb stílust képvisel majd. Mint elmondta, még nem tudja, lesz-e csak rá jellemző arculata.

Már ismerték

Véber István neve ismert a médiában, hiszen több orgánumnak mondott már szakvéleményt a várható időjárásról. Mint megtudtuk, kiválasztása előtt volt azért egy kisebb casting, melyen a jelek szerint sikerrel teljesített.

Végezetül azt firtattuk, megfontolta-e, hogy a hirtelen ismertséggel ő is hamarosan médiaszemélyiséggé válik, bármit is jelentsen ez a fogalom. "Nem hiszem, hogy erre bárhogy is fel lehet készülni, minden bizonnyal egy folyamat lesz majd" - vélte Véber.