horoszkóp

Kettőslátás vagy dupla Barbie?

dns
2004.09.24. 15:53
Roza és Böbe egyen-Barbie babának öltözve, hegyesorrú rózsaszín lakkcsizmában topog az RTL Klub épületében, és megszólalásig hasonlítanak. Ezzel azonban nincsenek egyedül: az aulában tolonganak az egypetéjű ikrek, akik az ország legkülönfélébb településeiről, vagy épp a határon túlról érkeztek, és egy egész estés hírnévre vágynak.
Végül csak kettő marad

Tekintse meg képeinket!
"Száz ikerpárt hívtunk ma ide. Egy Ikershow nevű licensz műsorba keresünk hatvan egypetéjű párt, akik a showban különböző vetélkedőkön vesznek majd részt, és közülük a "legikrebbek" győznek. A műsor az Ország Tesztjéhez hasonlóan olyan témával foglalkozik, amelyik mindenkit érdekel. Az egypetéjű ikrek rejtélye a történelem során végigvonult." - vezet be az RTL Klub épületébe Schiwert Takács László, a műsor főszerkesztője. Riporterünknek e pillanatban csak a vasálarcos legendája jut eszébe, így egyéni akcióba kezd, hogy megfejtse a rejtélyt a válogatásra várakozó ikrek közt.

"Lehet, hogy a levegő teszi, de a komlói házban, ahol laktunk, minden emeleten sorban ikrek születtek." - nevet egy középkorú anyuka az aulában, és két kamasz gyerekére mutat. - "Dani és Tomi a harmadik ikerterhességemből született, de mivel volt már négy nagyobb gyerekünk, csak őket tartottam meg."- mondja az asszony, a fiúk vigyorognak. Tüsi frizurájukból egyetlen fonott tincs lóg az arcukba: mindkettőnek ugyanott, egyforma hosszan.

Dupla tincs

"Kisebb korunkban szerettük Kozsót. Már nem szeretjük, de a tincs maradt" - ad frappáns magyarázatot Dani. A riporter pedig a lelki hasonlóság témakörében egy megszólalásig egyforma farmerszerelésbe öltözött lánypárt von be a beszélgetésbe.

"Egy a fodrászunk, egy kozmetikus festette a szemöldökünket, mindketten pedikűrösök vagyunk, ugyanaz a baráti körünk, és régen még a pasikon is osztozkodtunk" - mondja Bea a bőrkanapén. Testvére hozzáteszi: egyszer még ők maguk is összetévesztették egymást. A meghökkentő közlést kicsit árnyalja, hogy mindez a vidámpark tükörtermében történt, ahol ikerpárja torzított tükörképéről hitte azt, hogy az a saját arca.

"Mi azon fáradoztunk mindig, hogy megtévesszünk másokat." - kapcsolódik be a beszélgetésbe a 19 éves Léna, aki Lívia nevű egypetéjű hasonmásával együtt érkezett a válogatásra - "A balatoni táborozások során gyakran labdáztunk a vízben nagy csapatban, mi pedig úgy intéztünk, hogy mindig külön csapatba kerüljünk. Aztán a legváratlanabb pillanatban felbukkantunk a vízből, hogy "passzold ide!" Lefárasztottunk mindenkit!" - kuncog Léna. Ők amúgy a különbözőséget hangsúlyozzák. Egyikük jogász lesz és Robbie Williams-fan, másik kommunikációt tanul, és Ákosért rajong.

Közös esküvő, közös nászút

"Rozával együtt kezdtünk randizni ugyanabban a laktanyában szolgáló kiskatonákkal" - gyarapítja a hasonlóságról szóló iker-anekdotákat Böbe, a szőke fodrász - "Ugyanakkor választottuk ki a párunkat, akik egy időben kérték meg mindkettőnk kezét. Mondanom sem kell, egyszerre volt az esküvőnk, majd egy helyre mentünk nászútra." - meséli a lány, aki ez alkalomra nővérével együtt Barbie-babának öltözött. A rózsaszín lakkcsizma az alap, és "a nap poénja".

Nem lehetne hármasban?

Klikk a képre!
Tibi és Zoli a hazájukat választották ki együtt: a velúrba öltözött alteregók a Vajdaságból költöztek a fővárosunkba. Azóta is együtt laknak, és közös építkezésen dolgoznak.

"A lányok szeretik az ikerfiúkat, mert különbségeket keresnek két majdnem egyforma emberben. Komolytalan kapcsolat esetén ez nem gond - de egyszer egy barátnőmnek volt az a szokatlan kérése, hogy szeretett volna egyszerre mindkettőnkkel lefeküdni. Ez viszont már tabu" - szögezi le Zoli.

A társaságukban ácsorgó másik páros Ukrajnából költözött hazánkba, és riporterünket meglátva bemutatják saját performanszukat: ujjukat összeérintve tíz-tizenöt másodpercig néznek farkasszemet egymással.

"Mindig eljátsszuk, hogy tükörképek vagyunk. Gyerekkorunkban is arra a törvényre hivatkoztunk, hogy közösségben az ikreket tilos szétválasztani. Mi gyakorlatilag egész az egyetemig nem tettünk meg egy lépést sem egymás nélkül, végül mégis úgy alakult, hogy Demeter finn szakra jár, én meg az oroszra" - mondja János még mindig a tükörpózba merevedve.

Nem fejtettük meg

Riporterünket megszánva a Léna, a balatoni labdameccsek vicces párjának egyik fele még hozzáteszi: "Amióta nem egy suliba járunk, végre újra beszélgetni tudunk egymással. Amikor állandóan együtt voltunk, műbalhéból veszekedtünk rengetegszer, hogy addig is történjen már valami, ne legyünk már olyan nagy harmóniában. Pedig teljesen egyek vagyunk." Az újságíró azonban még mindig úgy érezi, ezek után sem találta meg a választ az iker-misztikumra - igaz, úgy tűnik: ezt maguk az érintettek sem tudják.