horoszkóp

Újrahasznosított szépségek az országimázsért

dr
2008.11.19. 12:24
A recept viszonylag egyszerű: végy néhány első helyezettet különféle szépségversenyekről, tanítsd meg őket beszélni, lovagolni, angolul, aztán zavard el őket a nagyvilágba, hogy öregbítsék hazánk hírnevét . Mancz Virág és csapata találta ki, hogyan érdemes a magyar szépségversenyzőket újrahasznosítani. Tényleg jó ötlet? Kicsit beszélgettünk a lányokkal, hogy kiderítsük.

Forgács Istvánt, a Miss U képviselőjét arra kértük, mondja el, miért ilyen magas a szépségipari koncentráció a dunakeszi reptéren, és a gödi termál hotelben. „Az egész abból indul ki, hogy a cég ügyvezetőjének - Mancz Virág divattervezőnek - támadt egy ötlete. Eszerint a magyar lányok szépségével lehetne valamit kezdeni. A cél, hogy a lányok - amellett, hogy szépek - esetleg olyan belső értékeket közvetítsenek, ami a sajátjuk, illetve rajtuk keresztül az ország értékei is megmutatkozhassanak külföldön."

Nézzen repülő és vízes szépségversenyzőket!

Reality, ami érdekes lenne

Forgács szerint, mivel a szépség mindenhol kelendő, ha okosan párosítjuk a magyar értékekkel, könnyen megvesznek minket bárhol a világon. Mivel hazánkról keveset tudnak, a kortárs művészettől kezdve, a gasztronómián át, a klasszikus magyar különlegességekig szinte bármit el tudunk majd adni a lányok közreműködésével. „Az elképzelés szerint egyfajta interaktív show keretében mutatkoznak be a lányok a világban, illetve rajtuk keresztül Magyarország. Egy kellően felkészített csapatot akarunk kiküldeni. A szépség nem elég, ezért a lányok különböző csapatépítő tréningeken vesznek részt, tanulnak kommunikációt, angolt és emellett olyan képességekkel próbáljuk felruházni őket - ha vannak, akkor azokat kicsit kihegyezni -, hogy valóban ne csak egy szép arc, egy szép mosoly legyen, amit képviselnek, hanem ennél jóval több."

A csapatépítésért felelős Forgács azt is elmondta: "Több szponzor is lesz, folyamatosan egyeztetünk. A téli hónapok a felkészüléssel telnek, de terveink szerint március környékén már működni fog a produkció. Azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy reality show-t forgassanak erről az egészről." Forgács is csak hozott anyagból tud dolgozni, úgyhogy addig nem akartuk minősíteni az elképzelést, amíg nem beszéltünk a lányokkal. Ezt most változtatások nélkül közöljük.


Velvet: Neked mit jelent magyarnak lenni?


Venczlik Yvett: Várj, ezt végig kell gondolnom. Erre nem tudok válaszolni.


Velvet: Akkor tudnál magyar klasszikus értékeket mondani? Vagy, miben vagyunk mások, mint Európa más országai?


Venczlik Yvett: Hú Kriszti, te erre jobban tudnál válaszolni. Szerintem. Tőled már biztos kérdeztek ilyet. Ki akarja ezt megválaszolni?


Polgár Kriszta: Megpróbálok valamit alkotni, ha gondoljátok. Nekem ma minden interjúnál a válaszom így kezdődött: kint a világversenyen. És erre is csak ezt tudnám mondani, mert ez a legjobb. De most veszed?


Velvet: Igen.


Polgár Krisztina: A szépségversenyzők nem buták. És fő a világbéke. Szerencsére nekem nagyon sok lehetőségem volt arra, hogy kimenjek külföldre dolgozni. Mindig arról volt szó, hogy két-három hónapra kellett volna kimennem. Egyszer sem mentem ki, mindig azt mondtam, azért nem, mert itt a családom és nekem Magyarország igazából hiányozna. Akármerre jártam a világban, nekem mindig Budapest maradt a legszebb. Most is nagyon büszkén viseltem a Hungary szalagot, igaz, hogy mindenki azzal viccelődött odakint, hogy éhes vagy? De a Fülöp-szigeteken mindenki tudta merre van Magyarország. Amíg Amerikában megkérdezték merre van az USA-ban, addig, ott mindenki tudta.


Velvet: És mi az, ami jellemzően magyar szerintetek?


Farkas Laura: A pálinka.


Halász Beatrix: Az alföld, az emberek hozzáállása, ami számomra érdekes, és biztos vagyok benne, hogy nincs még egy ilyen ország, mint Magyarország.


Velvet: Miért, milyen?


Halász Beatrix: Nem akarok ilyen dolgokba belemenni.