Előkerült a krokodilvadász halálát rögzítő videó

2007.09.05. 19:40
Steve Irwin egy évvel ezelőtt halt meg egy filmforgatás során, amikor egy rája mellkason szúrta. Az esetről készült víz alatti felvételről eddig azt mondták, hogy a család kérésére megsemmisítették azt, de most kiderült, létezik egy eddig titkolt másolat.

A természetfilmes halálának első évfordulójakor került elő az az eddig megsemmisítettnek hitt felvétel, amin látszik a teljes baleset, és az, hogyan halt meg Steve Irwin – írja az ausztrál News.com. A videóra való hivatkozással most az eddiginél pontosabb részletekről számol be az Australian Press.

A filmen jól látszik, hogy rája olyan gyorsan szúrta mellkason az áldozatát, hogy a halálos sérülésre akkor derül fény, amikor az látszik, hogy Irwin mozdulatlanul lebeg a vízben. A vízben egy kicsike vérfolt látható, mielőtt a természetfilmes a szíve leállása előtt a mellkasához kap.

„Nem volt olyan egyértelmű” – mondta a filmet biztosító hajó tulajdonosa, Peter West, aki azon kevesek egyike, aki látta a felvételeket. „A szalagokon látszik, hogy Steve úszik a vízben, a rája megáll, megfordul, és ennyi” – folytatta West.

A helyszínre kiérkező mentős Derrin Evans így emlékezik a történtekre: „Elég gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy halálos sérülései vannak. Szúrt sebe volt a mellkasa bal oldalán. Nem volt pulzusa, és nem lélegzett. Nem lehetett semmit sem tenni, pont olyan volt a sérülése, mintha mellkason szúrták volna egy karddal. Annyit tudtunk tenni, hogy visszavittük a testét a bázisra”.

Nem becsülték meg eléggé

„Mint sokan mások, én sem becsültem meg eléggé Steve munkáját addig, amíg túl késő nem lett” – mondta Peter West.

Ben Cropp, az egyik filmes társa szerint „Mindenki arra várt, hogy egy kígyómarástól fog meghalni, vagy azért mert megeszi egy krokodil, de végül valami „ártalmatlan” állat végzett velet”.

A politikailag teljesen inkorrekt South Park készítőit is több ízben megigézte a híres természetfilmes, halála előtt is többször feltűnt már a műsorban, mint az az elmebeteg, aki vadállatokkal szórakozik együtt. A sorozat készítői végül egészen morbid módon vettek búcsút Irwintől. Az egyik részben egy farsangi bálon a mellkasába fúródott rájával ábrázolták.