horoszkóp

Michael Jackson kórházba került

2005.02.16. 15:17
Jackson a bíróságra indult volna, amikor rosszul lett, ezért beszállították a Santa Maria-i kórház intenzív osztályára. Ott kiderült, hogy a "nagyon-nagyon beteg" sztárnak az influenza húzódott a gyomrára. Az énekes gyermekmolesztálási ügyének keddi tárgyalására igyekezett, amin az esküdteket választották volna ki.
Január 31. óta, mióta a tárgyalássorozat elkezdődött, Jackson eddig minden alkalommal megjelent a kihallgatásokon. Kedden reggel azonban, amikor a Neverland Ranch-ről elindult Santa Mariába a tárgyalásra, hányásos rosszullét jött rá, ezért a bíróság helyett a Marian Medical Centerbe szállították. Kórházi felvételi lapján a BBC híradása szerint az szerepelt, hogy Jackson "nagyon-nagyon beteg" volt. Az orvosok szerint állapota már stabilizálódott, de pár napig még bent marad a kórházban; hiányzása miatt a tárgyalást egy héttel elhalasztották.

Kobe, Liz, Diana, Stivie, Larry, Paris és Prince védik

#alt#
Michael Jackson napjainkban

A hétfői tárgyaláson bejelentették, hogy Michael Jackson védelmében többek között Kobe Bryant, Elisabeth Taylor, Macauley Culkin, Diana Ross, Stevie Wonder, a CNN műsorvezetője, Larry King illetve Jackson gyerekei, Paris és Prince Michael fognak tanúskodni. Az énekes ügyvédje, Thomas Mesereau, több száz olyan személy nevét olvasta fel, akik vallomásukkal kiállnak Jacko ártatlansága mellett. A sztárok listája impozáns hossza mellett meglehetősen sokszínű is: a sztárok mellett helyet kapnak olyan hírességek is, mint a kanalakat hajlítgató Uri Geller, a New Age mozgalom egyik fő gondolkodója, Deepak Chopra is.

Rodney Mellville bíró a bíróságon bejelentette, hogy egy héttel elnapolja az esküdtjelöltek kihallgatását. A mindent eldöntő esküdteket Santa Maria nyolcvanezer lakója közül választják ki. Mostanra százötvenen maradtak, és ezek közül már hétoldalas kérdőívvel válogatják ki azt a tizenkettőt (és nyolc helyettest), akik döntenek majd. A bíróság arra intette a lehetséges esküdtjelölteket, hogy ne dőljenek be a sztárparádés tanúlistának, mert egyáltalán nem biztos, hogy a megidézett hírességekkel közvetlen közelből is tudnak majd találkozni, mert elképzelhető, hogy közülük sokat be sem tudnak beidézni.

A másik oldal

Az ügyészek elmondták, tanúként megszólaltatják majd többek között azt a fiút, akit a popsztár 1993-ban állítólag molesztált, valamint a fiú családtagjait és egy Los Angeles-i rendőrt, aki az ügyben a nyomozást folytatta. Az ő ügyét akkor peren kívül lezárták. Jacksont most egy tizenhárom éves, rákból kigyógyult kisfiú molesztálásával vádolják. A vád szerint az énekes alkoholt adott a fiúnak, illetve egész családjával együtt fogva tartotta birtokán.

A tanúk között szerepel az angol újságíró, Martin Bashir, akinek 2003-ban készült dokumentumfilmjében Jackson együtt szerepel az említett fiúval - egymás kezét fogják -, sőt a filmben popénekes bevallja, hogy egy hálószobában aludtak a Neverland Ranch nevű birtokon, de hogy az együtt alvásban nem volt semmi szexuális.

Ha Michael Jacksont minden vádpontban bűnösnek találják, összesen huszonegy évet kell börtönben töltenie.