Ismét gyermekzaklatással vádolják Jacksont

2004.04.14. 16:19
Michael Jackson ellen újabb gyermekzaklatási ügyben tettek feljelentést, jelentette be szerdán a Los Angeles-i rendőrség. A nyomozók egy meg nem nevezett férfi által tett bejelentést vizsgálnak, mely szerint az énekes a nyolcvanas évek végén zaklatta az akkor még gyermekkorú feljelentőt.
A feljelentést egy most 18 éves férfi tette, aki a történtek idején gyermekkorú volt, tudósít a Reuters. Azt nem tudni, hogy szexuális természetű zaklatásról van-e szó.

A 45 éves Jackson korábban ártatlannak vallotta magát a Santa Barbara-i bíróságon, ahol egy tizennégy év alatti fiú molesztálásáért emeltek vádat ellene. Az ügyészségi iratok szerint legalább hét alkalommal fajtalankodott a fiatalkorúval, akit előtte leitatott, illetve gyógyszerekkel kábított el.

Elévülhetett

Tekintse meg képeinket!
A Los Angeles-i kerületi ügyész a múlt hónapban kérte a rendőrségtől az új vádak kivizsgálását, mondta el Jason Lee, a rendőrség szóvivője a BBC-nek. Jelenleg a rendőrség gyermekvédelmi osztálya vizsgálódik az ügyben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy több mint tíz évvel a történtek után lehetséges-e vádat emelni az ügyben.

Nem tudnak róla

Az énekes ügyvédje, Benjamin Brafman még nem értesült az új feljelentésről. "A Los Angeles-i rendőrség nem közölte velünk, hogy folyamatban lenne bármilyen nyomozás Michael Jackson ügyében" - nyilatkozta, és alaptalan pletykának minősítette a dolgot.

Jackson Santa Barbara megyei gyermekmolesztálási ügyében április harmincadikára tűzték ki a következő, per előtti meghallgatást.