Jackson ujjlenyomata a pornómagazinokon

MTI
2004.12.12. 10:35
Michael Jackson és az őt erőszakkal vádló fiú ujjlenyomatát találták meg a popsztár Neverland Ranch nevű birtokán előkerült pornómagazinokon - állította szombati számában a Santa Barbara News Press című lap.
A lap hivatalos forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt a hatóságok DNS-tesztet végeztek a birtokról elkobzott egy matracon, és azon nem találták a fiú nyomait.

A 46 éves Jacksont azzal vádolják, hogy megerőszakolt egy 12 esztendős, rákbetegségből kigyógyult fiút. Az énekes ártatlanságát hangoztatja, de csak hárommillió dolláros óvadék ellenében maradhatott szabadlábon.

Nyomozás

A nyomozók a múlt héten DNS-mintát vettek Jackson szájából, egy nappal azután, hogy ismét házkutatást tartottak a Los Angelestől 160 kilométerre fekvő Neverlandben. A 2003 novemberében megindított vizsgálat során már több mint száz, az énekeshez valamilyen módon kötődő helyszínt kutatták át a hatóságok. Ezek során számítógépeket, merevlemezeket, videómagnókat, papírokat és egy matracdarabot foglaltak le.

Tavaly a rendőrség ujjlenyomatokat keresett a Jackson házában talált borosüvegeken, annak a vádnak alátámasztására, hogy Jackson leitatta a fiút, hogy megerőszakolhassa. A sztár védői viszont azt próbálják bebizonyítani, hogy az ujjlenyomatok és a DNS-nyomok akkor maradtak Neverlandben, amikor a fiú és testvére Jackson távollétében ott tartózkodott és belekóstoltak a borokba, miközben pornólapokat nézegettek.

Űzött sztár

Az ügyvédek azzal vádolják Tom Sneddon ügyészt, hogy valóságos bosszúhadjáratot indított Jackson ellen a bizonyítékhiány ellenére.

Jackson tárgyalása az esküdtszék tagjainak kiválasztásával január 31-én kezdődik a kaliforniai Santa Mariában.