horoszkóp

Tévéjáték lesz a Jackson-perből

2005.01.13. 15:22
A kamerákat nem engedik be a tárgyalóterembe, a tévétársaságok így a dramatizálás mellett döntöttek. Melville bíró elutasította Jackson védőinek kérését, akik szerették volna zárt ajtók mögött megvitatni, vajon mennyire relevánsak a mostani ügyben Jackson korábbi gyermekmolesztálási ügyei. A védők attól tartanak, a tévés közvetítés befolyásolja az esküdtek véleményét.
Rodney S. Melville bíró szerdán elutasította a Michael Jacksont védő jogi csapatnak a tárgyalás titkosítására irányuló kérvényét. Jackson védői attól tartanak, hogy a korábbi gyermekmolesztálási vádak felemlegetése negatívan befolyásolhatja az esküdtek véleményét. Michael Jacksont korábban több alkalommal is gyermekek szexuális zaklatásával vádolták, az ellene indított pereket azonban eddig kivétel nélkül megegyezéssel zárultak.

Nemi erőszakkal vádolják

A jelenlegi ügyben a 46 éves Jacksont azzal vádolják, hogy megerőszakolt egy 12 esztendős, rákbetegségből kigyógyult fiút. Az énekes ártatlanságát hangoztatja, de csak hárommillió dolláros óvadék ellenében maradhatott szabadlábon.

Melville bíró úgy döntött, nem tartja zárt ajtók mögött a meghallgatásokat, ám arról csak az esküdtek kiválasztása után tart vitát, hogy a korábbi gyermekmolesztálási ügyek mennyire hozhatók fel a jelenlegi perben. Az esetleges régebbi ügyekre vonatkozó bizonyítékokat csak azután engedi bemutatni a mostani tárgyaláson, hogy a vád előadta érveit.

Színész alakítja majd

A bíróság négyezer esküdtjelöltnek küldött levelet, az esküdtszék összeállítása január 31-én kezdődik. Tanúnak megidézték a nagy vitát kavart Jackson-interjú angol készítőjét, Martin Bashir újságírót is. Bashir jelenlegi munkáltatója, az ABC News már bejelentette, hogy tiltakozik az idézés ellen.

A tárgyalóterembe nem engednek be kamerákat, így a tévétársaságok tudósítás helyett minden nap az előző napi jegyzőkönyv alapján készített rövid tévéjátékokat mutatnak be, éppúgy, mint annak idején OJ Simpson perében. Jacksont, az esküdtszék tagjait illetve az ügyvédeket és a bírót hivatásos színészek alakítják majd, szövegük pedig hű lesz a jegyzőkönyvhöz. Az E! Networks és a BSkyB tévétársaságok hétköznap félórában sugározzák az előző napi eseményeket, szombatonként pedig összefoglalót adnak a hét történéseiből.