Százmillió eladott lemeze ellenére a csőd szélén áll Michael Jackson. A gyermekek szexuális zaklatásával és elrablásával vádolt Jackson egyre nehezebben viseli a rá nehezedő nyomást. Az őt vádló Gavin Arvizo vallomása előtt barátai attól tartottak, öngyilkos lesz.

A fiatalkorúak molesztálásával vádolt Michael Jackson perében eljáró ügyészek nyilvánosságra hozták, hogy a popikon anyagi csődben van. Az utóbbi években köztudottá vált Jackó vásárlási és költekezési mániája, bár azzal az énekes sem volt tisztában, hogy jóval többet költ, mint amennyit megengedhetne magának. Vizsgálatuk után az ügyészek arról tájékoztatták Rodney Melville bírót, hogy Jacko 300 millió dollárt (mintegy 54 milliárd forintot) herdált el, noha az idei év végéig 400 milliós (körülbelül 73 milliárd forintos) fizetési kötelezettsége van.

Csőd, és állítólagos gyerekrablás

Klikk a képre!
"Több mint valószínű, hogy Michael Jackson fizetésképtelenné vált" - mondta Gordon Auchincloss a Santa Monica területileg illetékes ügyvédjének helyettese, akit az Antimusic idéz. Jackson pénzügyi helyzete évek óta kérdéses. A popzenész nem csupán saját felvételeinek bevételéből él, hanem 1985-ben megvásárolta mintegy 250 Beatles- és Elvis Presley szám jogait, és csak az ezekhez fűződő szerzői jogok évi 80 millió dollárt hoznak.

Igaz, hogy e jogok felét 1995-ben eladta a Sonynak mintegy százmillió dollárért, de azóta számára kifizetődő partnerségben van a milliárdos céggel. Ugyanakkor Jackson havonta vagy kétmillió dollárt költ Neverland birtokára, valamint ötven alkalmazottjának fizetésére. Jacko ügyvédje Robert Sanger szerint ez a tény nem tartozik a bírósági eljáráshoz.

Pedig az ügyészek szerint a csőddel áll összefüggésben Gavin Arvizót és családja állítólagos fogva tartása, amely mögött szerintük Jackó áll. Habár a kisfiú nem az egyetlen, aki szexuális zaklatással vádolja a popsztárt, az ügyben mégis a legfontosabb személy.

Arvizo vallomást tett, Jacko parókát vett

A 15 éves fiúról orvosa öt évvel ezelőtt állapította meg, hogy rákban szenved. A következő évben szülei elváltak. Pszichológusa szerint ezek a válságok járultak hozzá, hogy Michael Jacksonnal szoros barátságot kötött. A fiú a hétvége előtt tett vallomást a bíróság előtt.

A PA News szerint Thomas Mesereau ügyvéd kérdésére azt állította, önszántából töltött időt a Neverlandi birtokon. Elmondta, hogy Michael Jackson ágyában aludt, és megerősítette, hogy házigazdája többször is borral kínálta, amit kólásdobozba töltött, és azzal népszerűsítette, hogy Jézus is bort ivott. Azt is elmondta, hogy Jackson utasította arra, mit mondjon Martin Bashir "Michael Jacksonnal élek" című dokumentumfilmjében, amelyről nem tudta, valaha is sugározzák majd a televíziók.

A popsztár Arzizo vallomása előtti napon tűnt a legmegviseltebbnek. Az éjszakát ébren töltötte, és kétségbeesett telefonhívásokkal zavarta a barátait. A hozzá közel állók szerint félő, hogy öngyilkosságot kísérel meg. A neverlandi birtok egyik alkalmazottja a Sun című bulvárlapnak név nélkül azt nyilatkozta, Michael Jackson a tárgyalás kezdete óta olyan ideges, hogy kitépkedte a haját, és a nyilvánosság előtt parókát visel.