horoszkóp

Szegény Jacko áron alul adta vadállatait

2006.03.26. 16:28
Jackson a piaci ár töredékrészéért adta el neverlandi állatkertjét, és még a kedvenc majma is elárvult. A tartozás-saga folytatódik.

Michael Jackson fenyegető pénzhiánya miatt kénytelen eladni a birtokán élő egzotikus állatokat. "Teljesen kétségbeesetten kutat pénzek után, ezért töredékét kéri annak, amit valójában állatai érnek" - idézte vasárnap a brit Mirror című lap Jacko egyik ismerősét. Az énekes állítólag az elmúlt napokban föl-le rohangált Hollywoodban és megpróbált minél gyorsabban új gazdákat találni gondozatlan tigrisének, elefántjainak és zsiráfjainak.

A zsiráf, a tigris, az elefánt és a krokodil

Jackson két zsiráfot állítólag összesen tizenegyezer dollárért ajánlott fel Joel Silva hollywoodi filmrendezőnek, noha normális esetben egyetlen zsiráf ára 43 ezer dollár. A hír szerint hasonlóan olcsón adott túl a többi egzotikus állaton is: egy tigris 6500 dollárért, két elefánt darabonként 15 ezer dollárért, egy krokodil pedig 2000 dollárért kelt el. Az egész állatseregletet három-négyszeres áron is eladhatta volna, piaci értékük ugyanis épp ennyivel magasabb.

A majom állatotthonba vonult

Kedvenc majma, "Bubbles" is elárvult, korábban pedig Jacko-papával a főházban lakott. A csimpánz most állítólag egy kaliforniai állatotthonban tengődik.

260 milliós tartozás

A hatóságok a múlt héten lezárták a Neverland birtokot, miután kitudódott, hogy a popsztár december óta adós alkalmazottainak bérével és az értük fizetendő egészségügyi járulékkal, ami együttesen közel 87 millió forintnak megfelelő összeget tesz ki. Ehhez jön még a mintegy 22 millió forintos bírság, amelyet a hatóságok szabtak ki az ügy miatt Jacksonra. Jacko teljes tartozását a legújabb kalkulációk összesen 260 millió dollárra becsülik.

A 47 éves hajdani popkirály, és három gyermeke ma már nem a Santa Barbara közelében lévő mintegy ezer hektáros birtokon, hanem Bahreinban él.