horoszkóp

Jacko magánzárkába kerülhet

dns
2005.06.09. 17:58
Egy kaliforniai börtön magáncellájában tölti le Michael Jackson a börtönbüntetését, amennyiben elítélnék. Felmentése esetén pedig Afrikába, vagy Európába költözhet a sztár. A találgatások közt Beatles-dalok eladása és Jacko esetleges öngyilkossága is szóba került.

Kis híján egy hete nem tudnak dönteni az esküdtek a kiskorúak szexuális molesztálásával vádolt Michael Jackson perében. Eredetileg múlt héten kellett volna határozniuk arról, ártatlannak, vagy bűnösnek találják-e az énekest az ellene felhozott vádak és bizonyítékok alapján, de a tárgyalás utolsó, pénteki fordulója után a résztvevők hétfőre halasztották az ítéletet. Azóta ismét eltelt néhány nap, de a tizenkét esküdt között zajlü konzultáció részleteiről egyelőre semmi nem derült ki. Mindössze annyit lehet tudni, az álláspontok nem közeledtek egymáshoz.

A többség a felmentést tartja esélyesebbnek

Tekintse meg képeinket!

Az elmúlt hét folyamán az üggyel foglalkozó újségírók a lehető legtöbb szakértőt igyekeztek megszólaltatni az esélylatolgatás miatt. Legtöbben a felmentést tartották valószínűbbnek. Andrew Cohen a CBS megfigyelője arról beszélt, a közvélemény szerint az énekes csak egy naiv bolond, aki a normális emberektől különböző módon érzékeli a valóságot, de ártani nem tud a gyerekeknek.

Hasonlóan vélekedett az eseményeket a kezdetektől követő Roger Friedman, a Fox News Rádió kommentátora. A rádiós szerint túl sok kétség vetődött fel az énekes bűnösségét illetően. Friedman elmondta, tudomása szerint Jacko Európába vagy Afrikába költözik, amennyiben felmentő ítélet születik. Ennek annyi igazságtartalma bizonyosan van, hogy Jacko kénytelen lesz megválni a vidámparkkal és állatkerttel kiegészített Neverland nevű birtokától, ugyanis az elmúlt évek során 130 millió fontos, vagyis 48 milliárd forintos adósságot halmozott fel.

Eladhatja a Beatles-dalok jogdíját

A zeneipar vezetői más szempontból vizsgálják Jacko lehetőségeit. Találgatásaik arról szólnak, vajon Jacko eladja-e a Beatles zenei jogdíjakból szerzett, kis híján 500 millió dolláros (körülbelül 102 milliárd forint) érdekeltségét. A kiadói jogokat karrierje felfutásának idején, 20 évvel ezelőtt vette meg az énekes 48 millió dollárért (10 milliárd forint).

A perben bármilyen ítélet születik, szinte biztos, hogy Jacko zenei karrierjének vége. Újabban ugyanarról beszélnek, mint a per februári kezdetén, vagyis ha az énekest bűnösnek találják, még azelőtt öngyilkos lesz, mielőtt az ítélet jogerőre emelkedésével meg kellene kezdenie börtönbüntetését.

A börtön felkészült, a rajongók is készen

A Reuters információi szerint egy kaliforniai börtönben kell majd letölteni büntetését, amennyiben elítélik. A hírügynökség úgy tudja, magánzárkába zárják majd az énekest, miután fizikai és lelki állapotát az orvosok megvizsgálták. "Mr. Jackson nem részesülhet különleges bánásmódban annak ellenére, hogy világhírű ember, ugyanakkor erre való tekintettel meg kell védjük más elítéltektől" - mondta a börtön szóvivője "Michael Jacksont elrettenti a gondolat, hogy megfoszthatják a szabadságától. Ez mindenki számára egy kritikus időszak lenne, Jacko pedig még sérülékenyebb ember - vélte J. Randy Taraborrelli, aki 1991-ben könyvet írt az énekes addigi pályafutásáról.

Jacko rajongói egyre türelmetlenebbek, ugyanakkor a felmentést tartják esélyesebbnek. Egy Fariba Garmani nevű 44 éves nő még korábban fehér galambokat vásárolt, amelyeket a ketrecben tart, hogy amikor a bíróság az ártatlanságot kimondja, szabadon engedhesse a madarakat. A Londonban élő Sudhir Kumra 400 fontot spórolt össze repülőjegyre, hogy az ítélethozatal napjaibankedvence közelében lehessen. Hasonóan tett a 26 éves japán medikushallgató, Yukiko Kandu is, aki a BBC-nek arról beszélt, ritka ideges ezekben a napokban.