horoszkóp

Michael Jacksonnak fizetnie kell

2006.09.07. 14:09
Az énekes kénytelen kifizetni az elmaradt gyerektartást, de megúszta, hogy exneje perköltségeit is ráverjék.

Egy bírósági döntés értelmében Michael Jacksonnak fizetnie bár: bár a nő eredetileg 195 ezer dollárt követelt exférjén, valamint 50 ezer dollár állítólag elmaradt tartásdíjat, végül hatvanezret ítéltek meg neki. Az énekes szeptember 28-ig kapott fizetési határidőt.

8 millióból nem futja?

A bírói döntés kitért arra, hogy válási megállápodásukkor Rowe 8 millió dollárt már kapott férjétől, tehát "mivel már van pár milliója, képesnek kell lennie saját perköltségeinek fizetésére". Rowe ügyvédje szerint azonban a döntés nem zárta ki, hogy ügyfele további költségtérítésre is számíthat a későbbiekben. A tárgyaláson sem Rowe, sem a mostanában Bahreinben élő Jackson nem jelent meg személyesen.

A gyerekekről még szó sincs

Michael Jackson és Debbie Rowe 1996-ban kötött házasságot, majd 1999-ben el is váltak. Ez idő alatt két gyermekük született, Prince Michael és Paris, akikről anyjuk egy 2001-es megállapodás értelmében lemondott.

Jackson a válás után késznek mutatkozott arra, hogy volt feleségének az első három évben évi egymillió, az azt követő hat évben pedig évi 750 ezer dollár tartásdíjat fizessen, cserében az anya azt vállalta, hogy csak 45 naponként látja a gyerekeket.

Később azonban meggondolta magát, és 2003-ban, Jackson gyermekmolesztálási ügyének kezdetekor pert indított a gyerekek elhelyezéséért. 2006. februárjában a bíróság megállapította, hogy korábbi megállapodásuk csorbította a nő szülői jogait, de döntés az ügyben egyelőre nem született. A következő tárgyalás szeptember 12-é esedékes, Jackson ügyvédje reményét fejezte ki, miszerint a felek várhatóan meg tudnak majd állapodni.