Jackson fogságban tartotta az elcsábított fiút?

2004.07.28. 12:53
Az énekes vádlói szerint Jackson fogva tartotta a később vádlójaként fellépő tinédzser fiút és családját Neverland nevű birtokán. Az idén februárban a BBC-n bemutatott, botrányt kavart dokumentumfilm után az énekes bepánikolt, és kétségbeesetten próbálta menteni a látszatot: ellen-dokumentumfilmet forgatott, melyben a fiú és családja magasztalják nagyszerűségét. Az ügyész szerint azonban ezt nem önként tették.
Az ügyész szerint Michael Jackson tulajdonképpen foglyul ejtette a tizennégy éves fiút - aki jelenleg a vád fő tanúja - és annak családját Neverland nevű birtokán, majd elcsábította a fiút - állítják az énekes vádlói.

Beijedt a BBC-film okozta közfelháborodástól

Gordon Auchincloss kerületi ügyész a Jackson elleni bűnvádi eljárásról szóló meghallgatáson azt nyilatkozta, hogy az énekes elleni eljárást a róla készült 2003-as angol dokumentumfilm okozta közfelháborodás váltotta ki. A filmben Jackson arról beszél, nem lát semmi rosszat abban, hogy kisfiúkkal alszik együtt; a filmben megjelenik az a rákbeteg kisfiú is Jackson mellett, aki a jelenlegi perben a vád fő tanúja.

Az ügyész szerint "Jacksonnak ez a saját viselkedését magyarázni próbáló tévés kísérlete valójában a bukást jelentette. A közvélemény elítélte, ez pedig tönkretette az imidzsét és a karrierjét. Ebbe bukott bele." Auchincloss szerint a kétségbeesett popkirály - menteni próbálva a menthetőt - rávette a fiút és családját, hogy neverlandi birtokán még egy filmet forgassanak vele, amelyben dicsőítik velük szemben tanúsított nagylelkű viselkedését, és azt, ahogy fiukkal bánik. A szülők azt is kijelentik, hogy a fiuk és Jackson közt nem történt semmi szexuális tartalmú dolog.

Megfélemlítéssel kényszerített interjúalanyok

A vád azonban azt állítja, hogy az énekes és alkalmazottai a gyereket és családját megfélemlítéssel kényszerítették ezekre a nyilatkozatokra, majd Jackson a film után a fiút elszakította szüleitől, és alkohollal kábította el, hogy elcsábíthassa. Auchincloss az is állítja, hogy a vádirat egyelőre még titkosan kezelt két bekezdése "leírja, hogyan csábította el a fiút" az énekes. A molesztálás további részleteiről azonban nem adott felvilágosítást, a bíró pedig nem egyezett bele, hogy nyilvánosságra hozzák az ügyiratok vonatkozó részeit. Jackson ügyvédje szerint mind az ügyfele ellen felhozott tíz rendbeli, gyermekek ellen elkövetett zaklatás, mind ez az új, összeesküvési vád "abszurd", és azt jósolta, hogy az egész ügyet nevetséges volta miatt nemsokára a bíróság is ejteni fogja.

Jackson ügyvédjei pár napja időt kértek a bíróságtól, Rodney Melville bíró pedig jóváhagyta az előterjesztést, és négy hónappal későbbre, január 31-re halasztotta a tárgyalást. Az indoklás szerint az új események fényében mindkét félnek több időre van szüksége a megfelelő felkészüléshez.