Michael Jackson hófehérben demonstrálja ártatlanságát

2004.08.17. 09:45
Az énekes eddig többször is elmulasztott megjelenni az ellene folyó eljárás tárgyalásain, de saját, a vizsgálatot folytató ügyész ellen kezdeményezett perének meghallgatásán nem mulasztott el részt venni. A gesztus persze demonstratív célokat szolgált: a Jackson-klán hatalmas turistabusszal érkezett a helyszínre, és mindannyian hófehérbe öltözve vonultak be a tárgyalóterembe.
Hófehér ruhában, népes családja kíséretében jelent meg hétfőn Michael Jackson a kaliforniai Santa Maria bírósága előtt abban a perben, amelyet a popsztár ügyvédei indítottak az őt vádló járási ügyész ellen hatalommal való visszaélés címén - adta hírül az AP. A kiskorú szexuális zaklatásával vádolt, és ezért akár húsz évi börtönre ítélhető Jackson ügyvédje, Thomas Mesereau, azzal vádolja Thomas Sneddon ügyészt, hogy lefoglalt az üggyel kapcsolatos anyagokat egy magánnyomozó irodájából, aki az énekes korábbi jogi képviselőjének dolgozott.

Operettbelépővel az ártatlanságért

Michael Jackson - akinek ebben a perben nem kötelező a részvétel a tárgyaláson - egy hatalmas luxus-turistabusszal érkezett a helyszínre családtagjaival. Vele tartottak szülei, Joe és Katherine, a testvérei közül pedig LaToya, Janet, Jermaine, Randie és Jackie. A bíróság előtt mintegy 300 rajongó gyűlt össze, aki "Ártatlan! Ártatlan!" felkiáltással fogadták a fehér ruhában, nagy napszemüvegben megjelenő egykori popkirályt, akit természetesen testőrök sűrű gyűrűje vett körül, és napernyőt tartottak föléje. Jacko valamennyi testvére szintén hófehér ruhát öltött az alkalomra.

A tények, feketén-fehéren

Jackson ellen 2003 őszén indítottak pert, miután a hatóságok házkutatást tartottak a kaliforniai Neverland-birtokon, és több, pedofíliáját állítólag bizonyító videót és számítógépes lemezt foglaltak le. Ügyének tárgyalása várhatóan 2005 elején kezdődik.