Sokak szerint egy hasonmás jelentette be Michael Jackson nagy visszatérését

2009.03.16. 13:30
Miután a pop királya bejelentette, hogy koncertsorozatának a londoni O2 Aréna ad otthont, megindultak a találgatások arról, hogy valóban ő jelent-e meg a sajtótájékoztatón. Egyesek szerint nem stimmelt a híresség hangja, mások szerint a járása, a magassága vagy ujjainak hossza. A szervezők szerint mindez hazugság, ők az igazi Jacksont prezentálták a nagyvilágnak. Egy hivatalos hasonmás megerősítette az O2 álláspontját. Navi, Jackson essexi imitátora szerint biztos, hogy maga az énekes jelentette be nagy visszatérését.

A Daily Mail szerint könnyen előfordulhat, hogy Michael Jackson helyett egy hasonmás vett részt azon a sajtótájékoztatón, ahol nemrég bejelentették az énekes londoni fellépéseit. A hivatalos verzió szerint természetesen maga a híresség tette tiszteletét az eseményen, de az interneten egyre többen vonják kétségbe ezt. Az első kétségek még jóval Jackson vagy hasonmásának megérkezése előtt merültek fel, ugyanis valójában senki nem adott magyarázatot arra, hogy miért is késett az esemény főszereplője kilencven percet - írja a DailyMail.

Ezt követően a színpad felett elhelyezett óriási kivetítőn megjelent az énekes, és külső megjelenése, főként öltözéke teljes mértékben megfelelt annak, amit Michael Jacksontól elvárnak a rajongók. A hírességnek ezután be kellett vonulnia, ami megint érdekesre sikeredett. Egy pillanatra elidőzött egy golfkocsi mellett, ugyanis nyilván azt gondolta, hogy ezen érkezik majd meg a sajtótájékoztató helyszínére, végül azonban gyalog kellett megtennie ezt a távot. Egyesek szerint a járása is gyanús volt.

Klikk a bizonyítékokért!

További érvek

A lap szerint a másik gyanús részlet a sajtótájékoztatón résztvevő férfi hangja volt, ugyanis az mélyebb volt az énekesénél, és a szögletes áll sem volt elég meggyőző, bár a számtalan plasztikai beavatkozás után valószínűleg kevesen tudják, hogyan is néz ki az énekes valójában. Egyesek szerint az illető ujjai nem voltak olyan hosszúak, mint Michael Jacksoné, mások szerint a férfi nem volt elég magas. És hogy miért is lett volna szükség egy dublőrre? Egyes feltételezések szerint az énekes megbotlott annak a mikrobusznak a lépcsőjén, amivel a O2 Arénába ment volna, és vagy megsérült, vagy túl rosszul érezte magát ahhoz, hogy megjelenjen az eseményen. Mivel azonban senki nem akart csalódást okozni a rajongóknak, vagy a sajtótájékoztatót közvetítő televíziós csatornáknak, így a szereplést nem lehetett lemondani.

Ha valóban egy hasonmás közölte a koncertekkel kapcsolatos jó hírt a nyilvánossággal pár nappal ezelőtt, nem ez lenne az első eset, hogy Jackson egyik dublőrének sikerült átvernie a világ egy részét. Tíz évvel ezelőtt egy devoni színházban Matt Fiddes harcművész egyik rendezvényén állítólag maga az énekes tette a tiszteletét. Az illetőt tíz testőr kísérte, elénekelt négy nótát, majd egy limuzinnal távozott. A jelenlévők többségét az a hivatalos közlemény sem győzte meg arról, hogy nem az énekes látogatott el hozzájuk, amiben azt írták, hogy a híresség a kérdéses időpontban éppen Los Angelesben tartózkodott.

Nincs átverés

Többek szerint azonban most biztos, hogy maga a pop királya jelent meg a nyilvánosság színe előtt. A 28 éves Fiddes megjegyezte, bár Jackson soványabbnak tűnt, mint általában, biztos, hogy ő volt, és a hang is stimmelt. Navi, az énekes egyik ismert dublőrje azt mondta, akár az életét tenné arra, hogy valóban Michael Jackson volt ott az O2 Arénában. "A legtöbben nem tudják, hogy pontosan hogy is néz ki. Amikor nem a színpadon van, akkor egy kicsit görnyedten jár. Ha ez nem Michael Jackson volt, akkor fel is hagyhatok a munkámmal, ugyanis ez azt jelenti, hogy van valaki, aki sokkal jobb nálam" - jelentette ki a férfi. Az ő szavait természetesen a koncertsorozatnak helyet adó aréna egyik munkatársa is megerősítette. "Ezek a feltételezések nevetségesek. Garantáljuk, hogy Micheal Jackson volt a színpadon. Talán Elvis is ott volt a sajtótájékoztatón" - jegyezte meg gúnyosan a lap forrása.

Michael Jackson nagy visszatérését hivatalosan március ötödikén jelentették be. A zenész, illetve sokak szerint egyik hasonmása elmondta, hogy tíz koncertet ad a londoni O2 Arénában, és azokat a dalokat fogja előadni, melyekre a rajongói valóban kíváncsiak. Mint később kiderült, az eredetileg bejelentett tíz koncert helyett ötven lesz az óriási érdeklődés miatt. Az első fellépés július 8-án lesz, a zárókoncertre 2010. február 24-én kerül sor. A szervezők egyúttal bejelentették, hogy négy és fél óra alatt mind a 750 ezer jegy elfogyott.