Eminem lehányja Jackót

2004.10.11. 13:12
Michael Jackson erősen fontolgatja, hogy perbe fogja Eminemet, mivel úgy érzi, legújabb videoklipjében erősen kifigurázta őt. A klipben Eminem lángoló hajjal Moonwalker-ként rohangál és gyerekeket csábít, a klipen kívül pedig Shady Gyűlést szervez.
Eminem, mint Michael Jackson
Jackson haragja valószínűleg nem alaptalan, hiszen a Just Lose It című szám most elkészült videóján Eminem Jacksonnak van öltözve, kisgyerekekkel ugrál az ágyon, majd egy óvatlan pillanatban egyszer csak elveszti plasztikázott orrát. Eminem azonban ezzel még nem fejezi be szegény, sokat szenvedett Jacko gyalázását, hiszen ezután megjelenik a klipben az igazi Eminem, és jól leokádja az orratlan Jackót, majd úgy próbálja meg eloltani a pedofil botrányba keveredett sztár lángoló hajzuhatagát, hogy nemes egyszerűséggel beletunkolja a fejét a vécébe. Mindeközben Eminem a Thrillert fémjelző piros bőrdzsekiben és bőrnadrágban ugrál. Hiteltelenséggel ugyan Eminem nem vádolható, hiszen Jacko haja egyszer tényleg begyulladt, egy húsz évvel ezelőtti Pepsi reklám forgatásán.

De nem csak a külsőségek, hanem a szám szövege is Jacksonra utal: Come here little kiddie, on my lap, guess who's back, with a brand new rap. (Kb: gyere ide fiúcska az ölembe, nézd ki tér vissza újra rappelve)

Jackson dühöng

Jackson tiszteletlennek, és betiltandónak titulálta rapper kollégája videóját a Daily Sun nevű bulvárújságban. "Ez a videoklip Michael Jackson paródiája. Michael nagyon dühös, szinte őrjöng. Nem csodálkoznék, ha beperelné Eminemet." - nyilatkozott egy, a sztárhoz közel álló forrás. "A Jackson család tiszteletlennek és értelmetlennek érez egy ilyen jellegű videoklipet. Michael meglehetősen kellemetlenül érzi magát a klip miatt, és reméli sosem fogják bemutatni" - mondta el a család szóvivője.

Nos, Jacksonnak ez a kívánsága sajnos már nem teljesülhet, mert hétvégén az MTV és a VH1 is bemutatta. Így a Jcko-gyűlölők most Eminemet istenítik, az Eminem-gyűlölők viszont azt tanácsolják a rappernek, ne ilyen egyszerű célpontokkal próbálkozzon, mint a könnyen kifigurázható Michael Jackson. Eminem a hónap végén mutatja be Encore című új lemezét New Yorkban, a lemezbemutató Nemzetközi Shady Gyűlésre mindössze húsz rajongót engednek majd be - a világ minden tájáról. A Shady Gyűléssel a botrányos rapper a Demokrata és Republikánus nagygyűléseket szeretné kifigurázni.