horoszkóp

Halálosan megfenyegették Michael Jacksont

2004.11.23. 13:47
Fenyegető levelekkel bombázta egy kanadai férfi Michael Jacksont, melyekben azt írta, lelövi a gyermekmolesztálással vádolt énekest.
Bűnösnek találta a bíróság azt a kanadai férfit, aki augusztusban halálosan megfenyegette Michael Jacksont e-mailben. A 26 éves Adrian Poffleyt halálos fenyegetésért egy év szabadságvesztésre ítélték, melyet egy év próbaidőre felfüggesztettek. Poffley, a Santa Monica-i bíróságnak küldte a fenyegetést tartalmazó e-maileket augusztus 16-án, amikor a bíróság éppen a gyermekmolesztálással vádolt Jackson ügyét tárgyalta.

Legközelebb

"Jackson nem fog elérni az autóig, ezt ígérem! Még a golyóálló mellény sem véd mindenhol!" - írta a kanadai férfi, akit a bíróság, a szabadlábra helyezésért cserébe az e-mail használattól is eltiltott. Az énekes végül sértetlenül távozott a bíróságról, ám ezután Poffley újabb e-mailt küldött, melyben ez állt: "Utamat állta egy kék inges, zöld öltönyös zsaru, de legközelebb nem szalasztom el!" Az e-mailek elegendő indítékot szolgáltattak a serif számára, hogy megindítsa a nyomozást. A nyomok egy kanadai internet-szolgáltatóhoz vezettek, akik végül feltárták a levélíró kilétét.

Sean Safa, Poffley ügyvédje azzal érvelt a bíróságon, hogy védencének komoly gyógyszereket kell szedni depressziója miatt, de a levelek írása előtt egy hétig elmulasztotta ezeket bevenni. Safa azt mondta, kliense már visszatért a gyógyszeres kezelésre, így nem valószínű, hogy további fenegető leveleket gyártana. "Védencem rájött, hogy Michael Jacksonnnak is lehetőséget kell biztosítani, hogy bebizonyíthassa esetleges ártatlanságát. Végül mind a vád, mind a védelem kigegyezett a felfüggesztett börtönbüntetésben.

Közben szinte hetente jelennek meg újabb vádak az énekes ellen, most már nem csak kiskorúak megrontásával vádolják, hanem egyre többen állítják, rengeteg pénzzel tartozik nekik Jackson. Legutóbb egy régiségkereskedő jeletkezett, akitől Jackson értékes tárgyakat vitt el, de legtöbbért a mai napig egy fillért sem fizetett.