Az ügyész szerint az énekes nem mindennapi vádlott, így az óvadék összese sem lehet átlagos: a szokott összeg közel hétszeresét kérik tőle. A vád ugyanis csak így látja biztosíthatónak, hogy Jackson nem szökik külföldre a számára jelenleg meglehetősen kedvezőtlenül álló eljárás elől.
Michael Jackson szeretné elérni, hogy csökkentsék 3 millió dolláros (kb. 633 millió forint) óvadékát, az ügyész azonban ellenzi ezt, mivel attól tart, hogy az énekes elmenekül az országból. "A szökésre való indíttatás a vádlott jelen körülményeire való tekintettel igen erős lehet" - fogalmazott a kerületi ügyész, Tom Sneddon irodája abban a beadványban, amelyben a rendkívül magas összegű óvadék kiszabását kérték. A szakemberek csak így látják biztosítottnak, hogy az énekes valóban megjelenik a gyermekmolesztálásért ellene folyó per tárgyalásain, és - ha elítélik - , letölti hosszas börtönbüntetését.

A beadvány lábjegyzetben hivatkozott Andrew Luster, a Max Factor kozmetikai birodalom örökösének esetére, akit egymillió dolláros (211 millió forint) óvadéka sem tartott vissza attól, hogy egy nemi erőszak okán ellene folyó per alatt Mexikóba szökjön, ahol pár hét múlva elfogták.

A szokott díjszabás közel hétszerese

Tekintse meg képeinket!
A javaslatot Gerald McC. Franklin kerületi ügyész terjesztette elő, aki szerint bár az óvadéktábla maximális díjszabása 435 ezer dollár (közel 92 millió forint) a zaklatásos ügyekben, Jackson nem egy átlagos vádlott, így az ő esetében nem alkalmazható a szokott összeg. Az indítvány elismerte a védőügyvédek igazát, mely szerint Jackson eddig mindig eleget tett a bíróság előtti megjelenési kötelezettségeinek, de úgy véli: "a legjobb érv arra, hogy megjelenjen, az, ha komoly szakciókat helyezünk kilátásba arra nézve, ha nem jelenik meg. Hárommillió dollár még neki is épp elég nagy összeg ahhoz, hogy ne hagyja veszni."

Az ügyész szerint külföldre szökhet

Franklin azt is sugallta, hogy jó pár ország szívesen fogadná az énekest, amennyiben szökéssel próbálkozna. "Mr. Jackson közismert és sokak által körülrajongott híresség Európa, a Közel-Kelet és Afrika nem egy országában" - írja a beadványban - "ez országok közül nem egynek nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államokkal."

Az indítványt az énekes következő meghallgatásán, május 28-án fogják megvitatni - tudósít az AP.