A másfél hete zajló Jackson-perben a védelem most egy olyan volt alkalmazottat vonultat fel tanúként, aki szerint a Jackson-család és alkalmazottai lejáratási kampánnyal narkós kurvának próbálták beállítani a vád tanúja, Gavin Arviso édesanyját.

Másfél hete zajlik Michael Jackson gyermekmolesztálási perének tárgyalása a Santa Monica-i bíróságon, de a szövevényes ügyben még nem történt valódi előrelépés. A 46 éves előadóművészt az ellene folyó eljárásban azzal vádolják, hogy molesztált egy 13 éves rákbeteg kisfiút, alkohollal itatta, valamint alkalmazottaival együtt fogva tartották a fiút és családját a sztár Neverland nevű birtokán.

A PR-tanácsadó PR-trükkökről vall

Az vád most egy olyan tanút kérdez ki, aki állításuk szerint az énekes egykori PR-tanácsadója volt. A nő állítólag zaftos részleteket ígért vallomásában arról, hogy az énekes és családja összeesküvést szőtt volna a vádló, Gavin Arviso édesanyjának lejáratására. Ann Marie Kite azt vallotta, hogy fültanúja volt, amikor a "Jackson-klán" egyik üzleti tanácsadója 2003. júniusában elújságolta: már nem kell aggódniuk az édesanya miatt, van egy felvételük róla, ami alapján úgy fog tűnni, mint "egy crackfüggő kurva".

Kite azt vallotta, hogy mindössze hat napig dolgozott Jacksonnak, és ez alatt az idő alatt még csak nem is találkozott vele személyesen. Szerinte azonban Jackson több tanácsadója nem végezte megfelelően a munkáját, sőt kifejezetten megbízójuk ellen dolgoztak. Ennek köszönhető az is, hogy 2003-ban nyilvánosságra kerülhetett Martin Bashir nagy port felvert dokumentumfilmje, amelyben az énekes kéz a kézben látható a későbbi vádlójaként elhíresült 15 éves fiúval, és arról beszél, hogy sokszor osztja meg az ágyát gyerekekkel. Kite-ot Jacksonék ezután alkalmazták, abból a célból, hogy a film által kiváltott médiavisszhangot és közfelháborodást próbálják helyrehozni. A nő azt is elmondta, hogy ő ellenezte Jacko exneje, Debbie Rowe megszólaltatását a dokumentumfilm cáfolatára készítendő videóban, de Schaffer azzal hessegette el aggodalmait, hogy "az a nő azt mondja, amit mi mondunk neki".

Kite szerint miután a Martin Bashir-féle dokumentumfilmet leadta a televízió, a kisfiú és édesanyja az éjszaka közepén eltűnt a birtokról, az alkalmazottak pedig szabályos riadót fújtak. "Nagyon kellemetlenül éreztem magam" - mondta az egykori alkalmazott. "Olyan volt, mint egy falkavadászat."

A vád azért idézte be Kite-ot, hogy tanúsítsa, hogy a családot akaratuk ellenére tartották fogva a birtokon azért, hogy rákényszerítsék őket Jackson tisztázására. A védelem ügyvédei szerint ez rágalom, Arvisoék bármikor szabadon távozhattak volna, ha akarnak.

Ki az áldozat?

A védelem ugyanakkor azt próbálja bizonyítani, hogy az Arviso család használta ki az énekest, miután más hírességeket is megpróbáltak megkörnyékezni, hogy pénzt szerezzenek tőlük. Állításuk szerint többek közt Jim Carrey-t, Mike Tysont, Jay Lenot és egy George Lopez nevű színészt is megkerestek, míg végül a legismertebb - és egyben a legsérülékenyebb - híresség, Michael Jackson került az érdeklődési körükbe. Meserau szerint tanúik közé tartozik egy színésznő is, aki 20 ezer dollárt adott a családnak, hogy a kórházból hazatérő Gavin számára biztosítani tudják a megfelelő körülményeket, de később megdöbbenéssel látta, hogy a család egy nagyképernyős tévére költötte. A védőügyvéd szerint Jackson áldozat: a család a gyerekeket használta fel ahhoz, hogy pénzt és előjogokat zsaroljanak ki hírességekből.

Zaftos részleteket ígérnek

Tom Sneddon kerületi ügyész szerint Jackson nem az a túlkoros Peter Pan-figura, akinek hiszi magát, hanem egy 44 éves férfi, aki egy ágyba feküdt egy 13 éves gyerekkel és annak 11 éves öccsével, pornómagazinokat mutogatott nekik, a maszturbálásról beszélt nekik és arról győzködte a kisfiúkat, hogy ez teljességgel természetes dolog és mindenki csinálja. "Hallani fogjuk Gavin Arvisót, aki részletesen elmondja majd, hogy történt ez a molesztálás, és az öccse, Star Arviso is el fogja mesélni, hogy míg az énekes egyik kezével önkielégítést végzett, másik keze Gavin Arviso nadrágjában volt." - konferálta fel a várható eseményeket az ügyész.

A 2003-as novemberi házkutatás során Jackson fürdőszobájában, irodájában és hálószobájában is találtak pornómagazinokat. Ezek egy része tinédzserlányokat ábrázol, de voltak olyan régi albumok, amelyekben meztelen gyerekek fotói szerepeltek. Az ügyész ígérete szerint egykori alkalmazottak, biztonsági emberek és szobalányok azt is tanúsítani fogják, hogy Jackson nemcsak hogy biztatta a gyerekeket az alkoholfogyasztásra, de maga is bőkezűen töltögetett nekik bort, vodkát és whiskyt.

Akár 21 év börtönt is kaphat

Mindez 2003 februárjában történt, amikor az énekes a Bashir-féle dokumentumfilmben szerepeltette a kisfiút: azt gondolta ugyanis, hogy jó fényt vethet rá, ha úgy lép fel, mint aki segített Gavinnek megküzdeni a rákbetegséggel. Pechjére azonban a közvélemény ehelyett az alvási szokásaira irányuló megjegyzésére figyelt fel.

Az per folytatódik, ezzel együtt összesen tíz rendbeli, gyermekek ellen irányuló molesztálási vádban döntenek az énekesről, és ha a vádak igaznak bizonyulnak, akár 21 év börtönt is kiszabhatnak rá.