A 15 éves Gavin Arviso tegnap jelent meg első ízben a bíróság előtt, ahol vallomást tett a Michael Jackson ellen folyó zaklatási ügyben. A védelem szerint a fiúkat családjuk manipulálja saját érdekeiknek megfelelően, amit alátámaszthat, hogy a fiú nővérét hazugságon kapták, öccse pedig tegnapi vallomásában szintén önellentmondásokba keveredett.

A Michael Jacksont zaklatással vádoló 15 éves Gavin Arviso tegnapi vallomástételekor először jelent meg személyesen a bíróságon. A fiú vallomásában elmondta: régebben legjobb barátjaként és "a világ legfrankóbb embereként" nézett fel Jacksonra, aki most a tíz vádpontból álló eljárás lezárultával akár 21 év börtönt is kaphat.

A részletek még később jönnek

A 15 éves Gavin Arviso első feladata volt, amikor elfoglalta helyét a tanúk emelvényén, hogy azonosítsa Michael Jacksont a teremben megjelentek közt. A fiú azt vallotta, hogy az énekes ötlete volt, hogy aludjon nála, és hogy ebbe szülei is beleegyeztek. A fiú arról is beszámolt, hogy második ott töltött éjszakája során az énekes körülbelül félóra alatt hét pornóoldalt mutatott neki.

A fiú vallomásában azt állította, hogy Jackson vette rá arra is, hogy a Martin Bashir-féle dokumentumfilmre válaszul készült videóban jelenjen meg vele. Az énekes itt kézenfogva ül a fiúval és szorosan hozzásimul. "Szerette volna, ha azt mondom, hogy ő gyógyított meg a rákból, de igazából elég ritkán látogatott meg" - állítja a fiú, aki később betegségéről is beszélt. Arvisonak csütörtökön kell ismét megjelennie a tanúk padján, amikor arról fog beszámolni, mi alapján állítja, hogy Jackson 2003. februárjában és márciusában szexuálisan zaklatta őt.

Bort prédikáltak

Múlt pénteken nagy port kavart, amikor a fiú nővére, a 18 éves Davellin Arviso a védelem keresztkérdései alatt megtört és bevallotta, hogy hazudott vallomásában. A lány azt állította, hogy látta, amikor Jackson egy borospincében borral itatta öccsét, Gavint és két másik fiút. Később azonban bevallotta, hogy nem látta, hogy a popsztár valóban bort adott volna a fiúknak, csak a helyszín miatt gondolta, hogy az ital - amit nem is kóstolt meg - alkohol lehet.

A fiú öccse, Star Arviso - aki az állítólagos zaklatások egyetlen szemtanúja - szerdai vallomásában szintén önellentmondásokba keveredett. A fiú azt állította, kétszer is látta, amikor Jackson a bátyját molesztálta, de amikor az énekes ügyvédje, Thomas Mesereau a rendőrségnek adott, ettől eltérő írásos vallomásából idézett, a fiú elbizonytalanodott és azzal védekezett: "Valójában háromszor volt. Zaklatott voltam, amikor a vallomást tettem." Mesereau ezután rákérdezett, valóban úgy érti-e, hogy mivel feldúlt volt, ezért rosszul emlékezett a tényekre, a fiú pedig megerősítette ezt. Szintén a fiatalabb fiú vallomásán alapulnak azok a vádak is, hogy az énekes alkoholt adott neki és testvérének és pornót nézetett velük.

Hányszor lehet megszökni a fogságból?

A védőügyvéd azt is próbálta bizonyítani, hogy az Arvizo családot - állításukkal ellentétben - valójában nem is tartották fogságban a Neverland birtokon. "Szerinted hányszor menekült el, majd ment vissza a családod Neverlandbe, hogy aztán ismét elmeneküljön?" - kérdezte a fiútól, aki erre először azt válaszolta, hogy nem érti a kérdést, majd arra jutott, hogy igazából a harmadik távozásukról gondolta azt, hogy az menekülés.

Hamisan tanúzott és rossz a memóriája

A fiú szavahihetőségét kétségbe vonta azonban, hogy keddi - közel félnapos - meghallgatásán bevallotta: egy másik, a jelenlegitől független perben hamis dolgokat állított vallomásaiban. Szülei pár éve a JC Penney üzletláncot perelték be, és fiuk ekkor a bíróság előtt azt tanúsította, hogy apja soha nem ütötte meg, valamint hogy a családi életük is rendezett. Ez azonban nem volt igaz. A védelem most azt próbálja bizonyítani, hogy a fiúkat szüleik bátorították arra, hogy hazudjanak hamis állításaik alátámasztására.

A fiú akkor is ellentmondásba keveredett, amikor Jackson ügyvédei az énekes hálószobája előtti elektromos csengőrendszerről kérdezték, ami arra szolgál, hogy jelezzen, ha valaki közeledik. A fiú azt mondta, hogy rajtakapta Jacksont a hálószobájában, amint egyik kezével bátyja alsónadrágjába nyúl, miközben másik kezével önkielégítést végez. Amikor azonban rákérdeztek, hogyhogy nem jelzett közeledésére a csengő, a fiú azt mondta, hogy a csengő mindig jelzett, de szerinte azt sem Jackson, sem a bátyja nem hallották meg. Mesereau ügyvédjének malíciózus megjegyzése szerint a fiú ezt a történetet már több verzióban is előadta vallomásai során. A fiú ezt tagadta, de azt több esetben is említette, hogy nem emlékszik pontosan, előző alkalmakkor mit mondott.