Jackson egész éjjel nem aludt, és több ismerősét is kétségbeesett hangon hívogatott hajnalban. Köztük ügyvédjét is. Az ismerősök szerint a várható anyagi csődön és a szégyenen kívül az is kiborította, hogy vádlóival kellett szembesülnie a tárgyalóteremben.

Michael Jackson barátai már korábban felfigyeltek arra, hogy a popikon egyre inkább kiszámíthatatlanul viselkedik. Attól tartanak, hogy öngyilkos lesz, mert láthatóan komoly mentális problémákkal küzd.

Várhatő csőd, szégyen, és a gyerekek

Klikk a képre!
A Fox News tudósítója szerint Jackson közeli ismerősei elmondták, az anyagi helyzetét is veszélyeztető per már önmagában is nyomasztja az énekest, de a legnagyobb traumát az okozta, hogy fiatalkorú vádlóival szembesült a tárgyalóteremben. Nyilvánvaló, hogy a per nyilvánossága is zavarja Jackót, akinek szexuális aberrációját immár minden érdeklődő megismerheti. "Próbálja tartani magát, de ez nagyon rosszul érinti" - írta a források nyomán az újságíró.

Ez azonban nem sikerült. Hajnali öt után nem sokkal a sztár felhívta ügyvédjét, Tom Mesereau-t, akivel közölte, rosszul érzi magát. De Jacko ismerősei közül többen is jelezték, ők is kaptak a kétségbeesett telefonhívást a popsztártól a hajnali órákban. Azt állították, Jacko egész éjjel nem tudott aludni.

Pizsamában a tárgyaláson

A fiatalkorúak megrontásával vádolt Jackson pere a hét közepétől nem várt akadályokba ütközött. A csütörtöki tárgyalásról például egy órát késett. Rodney Melville bíró kilátásba helyezte, hogy letartóztatási parancsot ad ki ellene, és megfosztja attól a 3 millió dollártól, amelyet óvadékként helyezett el, hogy szabadlábon védekezhessen. A sztár végül az utolsó pillanatban megjelent a bíróságon: pizsamában és papucsban.

Az ügyvéd azzal indokolta a késedelmet, hogy védence öltözködés közben elesett és hátfájdalmakkal kórházba kellett szállítani. Jackson pedig fekete blézere alatt kék pizsamát és mamuszt viselve ült a teremben, és ezt a televíziók egyenes adásban közvetítették.