Az énekes perében volt házvezetőnője beszélt részegen randalírozó és dohányzó kiskorúakról, majd kollektívan pornómozit néztek a résztvevők. Az énekes jövő hete izgalmasnak ígérkezik: ekkor dől el, hogy 1993-as, peren kívüli megállapodással elaltatott másik molesztálási ügyét bevonják-e a jelenleg folyó vizsgálatba.

Kiki Fourniert, Michael Jackson egykori házvezetőnőjét a vád szólította a tanúk padjára, hogy a segítségével képet kaphassanak róla, milyen kapcsolat volt Jackson és a birtokán megforduló gyerekek közt. Fournier 1991 és 2003 közt dolgozott a Neverland birtokon, ez idő alatt állítása szerint 9 fiú - köztük az egykori gyerekszínész, Macaulay Culkin is - vendégeskedett az énekesnél hosszabb-rövidebb időszakokra. Fournier azt is állította, hogy több alkalommal is látta Jackót részegnek tűnő fiúk társaságában, azt ugyanakkor elismerte: egy alkalommal sem látott olyat, hogy az énekes adott volna alkoholt bármelyik kiskorúnak is.

Sok kis Pinokkió a Csodák Szigetén

Gordon Auchincloss ügyész kérdései során a tanú elmondta, hogy volt alkalma megfigyelni a Neverland birtokon - ami egyébként vidámpark és állatkert is egyben - tartózkodó gyerekek viselkedését. Szerinte a fiúkat senki nem tartotta kordában, Jackson bármit elnézett nekik, és a srácok ezzel vissza is éltek: "Semmi tekintélye nem volt előttük, mindent megengedett nekik, ezért a srácok teljesen elvadultak a szüleik nélkül. Olyan volt ez nekik, mint Pinokkiónak a Csodák Szigete". A nő azt állította, három vagy négy alkalommal is látott ittasnak tűnő gyerekeket az énekes társaságában, és az sem volt ritka, hogy a felügyelet nélkül randalírozó srácok rágyújtottak.

A vád tanúi a védelem oldalán

Jackson ügyvédeinek úgy tűnik, sikerült valamelyest a maguk javára fordítaniuk a házvezetőnő vallomásában elhangzottakat. Fournier azt nyilatkozta, hogy emlékszik az énekes elleni pert kezdeményező fiúra, Gavin Arvisóra: állítása szerint a fiú eleinte ugyan udvariasan viselkedett, de később nagyon elvadult, a szobája pedig olyan volt, mint egy trágyadomb. Thomas Mesereau keresztkérdései során a házvezetőnő elmondta, hogy a fiú és testvére teljesen tönkretették a szobájukat, és hogy mielőtt családjukkal együtt 2003. márciusában elhagyták volna a birtokot, egyre követelőzőbbek lettek, és semmi tiszteletet nem tanúsítottak senki iránt. Mesereau azt is megkérdezte a nőtől, hogy az utolsó ott töltött héten - amikor az állítólagos zaklatás történt Jackson lakosztályában - a fiúk a saját vendégszobájukban laktak-e, mire a nő azt válaszolta: abból, ahogy a szoba kinézett, úgy tűnt, nagyon is használják.

Pornómozi a tárgyalóteremben

Tom Sneddon ügyész végül bemutatta a november 18-i házkutatás során a farmon előkerült újságokat és könyveket, - melyek egy részéről kiderült, hogy aktfotókat tartalmazó művészeti albumok -, és megállapították, hogy ezek egyike sem illegális, bárki hozzájuthat kereskedelmi forgalomban. A tárgyalóteremben ülőknek emellett levetítették az előkerült videókat és DVD-ket is, melyet a tárgyalóteremben ülő esküdtek, valamint a vádlott és családja "rezzenéstelen arccal néztek végig".

A vád beidézte a házkutatást tartó detektíveket, akik elmondták, hogy mindez Jackson hálószobájából és a környékbeli szobákból került elő, és az ügyész szerint az énekes ezeket arra használta, hogy a fiúknál "megteremtse a molesztáláshoz szükséges hangulatot". A védelem ugyanakkor felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy az előkerült kiadványok némelyike hónapokkal azután jelent meg, hogy a fiúk és családjuk már nem is tartózkodott a birtokon. A vád szerint az is bizonyító erejű, hogy a fiúk pontosan meg tudták mondani, hol találhatóak ezek az újságok és filmek, de a védelem állítása szerint ezt onnan tudják, hogy kutattak az énekes szobáiban.

Izgalmas hete lesz

A házvezetőnő vallomásában megnevezett kilenc fiú egyike volt az is, aki még 1993-ban perelte be az énekest zaklatásért. Az az ügy akkor többmillió dolláros peren kívüli megállapodással zárult, a vád azonban most erősen szeretné rávenni Rodney Melville bírót, hogy vonják be a most folyó eljárásba ezt a régebbi ügyet. Az akkor kiskorú sértett ugyanis azóta nagykorú lett, így hiába nem tettek feljelentést annak idején a szülei - és hiába írattak alá Jackson ügyvédei egy titoktartási nyilatkozatot a családdal a peren kívüli megállapodás során -, amennyiben a fiút igazságügyi eljárás keretében beidézik, kötelessége tanúskodni az akkor történtekről. A bíró egyelőre mérlegeli ezt az eshetőséget, és azt nyilatkozta, jövő héten hoz döntést ebben a kérdésben.