Az énekes egykori testőrének vallomását erősen megkérdőjelezi a tény, hogy most kiderült róla: büntetett előéletű. A férfi bűnlajstromán fegyveres rablás és emberrablás is szerepel, de ennek ellenére érzékeny lélek: azt állítja, azért mondott fel Jacksonnál, mert nem bírta nézni, ahogy az énekes kisfiúkat itat le.

Két hete a Las Vegas-i börtönben ül Michael Jackson korábbi testőre, miután korábbi bűncselekményei miatt nemrég felelősségre vonták. A férfiről az ügyészek úgy tartják, terhelő vallomása döntő lehetne a popikon perében. Csakhogy a nevadai intézmény szóvivője szerint Christopher Eric Carter több ízben is megszegte a törvényt. A CNN információi szerint a számláján többek közt lopás, emberrablás, és robbantás szerepel, amelyek miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A galamblelkű rabló

A volt testőr már akkor büntetett előéletű volt, amikor Jacko alkalmazásába került. Két évvel azelőtt drogügybe keveredett, majd 2002 augusztusától egy éven át dolgozott az énekes testőreként, vagyis éppen abban az időben, amikor munkaadója birtokán vendégeskedett Gavin Arvizo. A fiatalkorú fiú molesztálásával vádolt Michael Jackson perében eljáró ügyészek szerint egyebek mellett azért lett volna fontos a volt alkalmazott vallomása, mert úgy tudják, szemtanúja volt annak, hogy Jackson és a tinédzser korú vádlója együtt fogyasztottak alkoholt egy repülőút során. Visszaemlékezése szerint 2003 februárjában Jacko repülőgépe Miamiból Californiába tartott, amikor a sztár üdítős dobozból borral kínálta utasát. Carter azt is megemlítette, hogy a kisfiút egy másik alkalommal látta a birtokon részegen tántorogni, és a kérdésére azt állította, Jackson engedélyével ivott. Ezeket az eseteket látva döntött úgy, hogy felmond.

Két hónappal később, október 29-én ismeretlen tettes fegyveres rablást hajtott végre egy Jack In The Box étteremben, és 239 dollárt (ötvenezer forintot) vitt el. Az étterem hűtőjén talált ujjlenyomatok megegyeztek a már nyilvántartásban lévő Carter ujjlenyomataival, és az FBI nyomozói lakásának átkutatásakor megtalálták azt a pólóból készített, szemnyílásokkal ellátott álarcot is, amiről a szemtanúk beszámoltak. A férfit február 19-én tartóztatták le, ekkor már zajlott Jackson pere, amelyeben Carter is tanúskodott.

A volt testőr - amellett, hogy állítása szerint látta, amikor Jackson borral itatta a kisfiút - azt is elmondta, hogy egy ízben neki kellett elvinnie az éjszaka közepén Arvizo anyját a birtokról a gyerekei nélkül, és a nő "egész úton Los Angeles felé végig imádkozott és nagyon feldúlt volt". Ez a vád szerint alátámasztja azt a verziót, hogy a családot Jacksonék akaratuk ellenére tartották Neverlandben. Carter emellett azt is mondta, hogy Jackson rendszeresen lehallgatta és magnóra rögzítette a telefonhívásokat, és egy ízben mutatott is neki felvételeket ezekről.

Ezúttal elmaradt a pornónézés

A vád szerette volna bemutatni a tárgyaláson az énekes laptopjáról bizonyítékként lefoglalt pornográf felvételeket, amelyeken tinédzserkorú lányok szerepelnek. Ehelyett több mint 75 pornóújságot és képet tártak az esküdtek elé. A bíróság tiltó döntése nagy csalód volt a vád számára, akik azt remélték, hogy ezek a bizonyítékok alátámasztják a két fiú vallomását. Gavin Arvizo és öccse, Star Arvizo ugyanis azt vallották, hogy az énekes laptopján pornóoldalakat mutogatott nekik, amikor 2000-ben először vendégeskedtek nála.

A tárgyalás végén Jackson ügyvédje, Brian Oxman rosszul lett, és a közeli Marian Egészségügyi Központba kellett szállítani. A védő csapat vezető ügyvédje, Thomas Mesereau és még két kollégája elkísérték a rendkívül sápadt, de nem eszméletlen Oxmant a kórházba és közel háromnegyed órát töltöttek az orvosokkal konzultálva. Mesereau és csapata nem árulták el a sajtónak a rosszullét okát, de Oxman egy másik kollégája szerint az ügyvédet tüdőgyulladással kezelik. "Minden rendben" - mondta el Maureen Jaroscak a Reutersnek - "Nem igazán örül neki, hogy benn akarják tartani éjszakára, de egyébként jól van."

Oxman múlt héten akkor került a média érdeklődésének homlokterébe, amikor a Court TV egyik felvételén kiabálva tiltakozik az ellene irányuló bánásmód ellen, és azt állítja, hogy Jackson tartozik neki az ügyvédi költségekkel.