Korábbi molesztálási gyanúsításokat is felhozhat bizonyítékként a vád Michael Jackson perében. A popsztárt sorozatos bűnelkövetőként igyekeznek beállítani a bíróság előtt. Jackson egy rádióműsorban a bőrszínük miatt molesztált Nelson Mandelához és Mohammed Alihoz hasonlította magát.
A kiskorú szexuális molesztálásával vádolt Michael Jackson perében az államügyész olyan személyeket is beidézhet, akik a popénekes ellen korábban felmerült zaklatási ügyek tanúiként tehetnek terhelő vallomást a popénekesre.

A törvény lehetővé teszi

Rodney Melville bíró közép-európai idő szerint hétfőn késő este hagyta jóvá Tom Sneddon kerületi ügyész erről szóló indítványát, ami jelentősen csökkentheti Michel Jackson felmentésének az esélyeit. A vád képviselője öt olyan személy ügyében idézhet be tanúkat, akiket a popsztár állítólag szexuálisan molesztált, amikor kiskorúak voltak.

Az ügyész a tanúk vallomásával megrögzött pedofilnak, sorozatos bűnelkövetőnek igyekszik majd feltüntetni a vádlottat az esküdtek előtt. Kaliforniában egy 1995-ös törvény lehetővé teszi korábbi feltételezett nemi bűncselekmények bizonyítékainak újbóli előterjesztését még akkor is, ha azokban az ügyekben nem volt bűnvádi eljárás.

Elkerülni a médiacirkuszt

Az ügyész legalább tíz éves ügyeket olvashat így Jackson fejére. Az öt eset közül egyikben sem történt vádemelés és kettőben az énekes fizetett a szülőknek. A legnagyobb sajtónyilvánosságot a ma már 22 éves Jordan Chandler ügye kapta.

Jackson 1993-ban peren kívül megállapodott a szülőkkel, jelentős összeget, állítólag 26 millió dollárt fizetett nekik, amit később azzal indokolt, hogy bár semmi törvénybe ütközőt nem tett, el akarta kerülni a médiacirkuszt. A megállapodás záradéka előírta, hogy a felek nem beszélnek a nyilvánosság előtt az ügyről. Jordan Chandler jelezte, hogy nem fog tanúvallomást tenni.

A másik esetben az énekes sajtóértesülések szerint 2,4 millió dollárt fizetett. Állítólag volt házvezetőnőjének a fiát zaklatta. Anya és fia állítólag készek a vád tanújaként megjelenni.

A vád

Michael Jacksont most azzal vádolják, hogy 2003 februárjában és márciusában szexuálisan zaklatott egy akkor 13 éves kisfiút. A kiskorú gyerek elleni szeméremsértő cselekedet négy rendbeli elkövetésével, gyerekrablásra szőtt összeesküvéssel, szabadságtól való megfosztással és zsarolással, vádolják, valamint azzal is, hogy négy alkalommal alkoholt itatott kiskorúval bűncselekmény elkövetésének a megkönnyítése végett. Jacksont 21 évre is elítélhetik, ha az esküdtek mind a 10 vádpontban bűnösnek találják.

Jehova tanúja

A posztár a minap egy rádióműsorban rasszista összeesküvés áldozatának nevezte magát, és más hírességek, így Nelson Mandela dél-afrikai szabadságharcos és Mohammed Ali bokszoló példájára utalt, akiket ugyancsak igazságtalanul meghurcoltak bőrük színe miatt. A per részleteiről bírói tilalom miatt nem szólhatott, de teljes ártatlanságáról biztosította rajongóit szerte a világon.

A Jehova tanúi egyházhoz tartozó énekes hangsúlyozta, hogy Isten erőt ad neki, csakúgy, mint teljes ártatlanságának a tudata. A popsztár Jesse Jackson fekete polgárjogi harcossal beszélgetett. A műsorban kiderült, hogy szinte naponta szót váltanak egymással telefonon.