A gyerekként filmsztárrá vált Macaulay Culkin édesapja is Jackson védelmére kelt: igaz, állításai nem tisztázzák egyértelműen az énekest. Kit Culkin a 90-es években maga is járt a Neverland birtokon, amikor gyerekei meglátogatták az énekest, de fiai nem aludtak az énekessel. Az énekes exneje, Lisa Marie Presley is azt állította: házasságuk valódi volt. Igaz, most azt is elképzelhetőnek tartja, hogy férje csak kihasználta.

A Fox News tévécsatorna szerint Culkin apja most kiadott közleményében azt állítja: akkoriban, amikor a 90-es évek elején megismerkedett Jacksonnal, semmi bizonyítékát nem látta annak, hogy az énekes nem kívánt kapcsolatot tartana fenn gyerekekkel. Élettársával, Jeanette Kryoskival közös nyilatkozatában a férfi azt írja: "Soha nem láttam vagy hallottam olyasmit ismeretségünknek abban a korai szakaszában, ami arra utalt volna, hogy Michael pedofil. A gyerekeim soha nem aludtak vele - ezt azért kell kiemelnem, mert a Martin Bashir-féle videóban elismerte, hogy megosztotta az ágyát gyerekekkel, és lehet hogy ez így is van, de nem az enyémekkel."

Akárkivel akárhol megtörténhetett

A férfi szerint Neverlandben mindenkinek megvolt a maga szobája, Jacksoné pedig mindig nyitva állt mindenki előtt, mint ahogy az egész ház bármely része. Jacko szobája óriási helység volt kandallóval, franciaablakokkal és kijárattal egy saját, külön kertbe. Culkin apuka szerint "A gyerekeim éppúgy ülhettek az ágyán kártyázva vagy tévézgetve, ahogy én is, vagy bárki, a házban akárhol. Akár el is aludhattak ott, de ez is előfordulhatott a ház bármely részén, akár nap közben is. Egy ízben például az egyik alvó fiamat a körhintában találtam meg. Szóval, ahogy mondtam: nem volt akkoriban semmi, ami pedofil érzelmekre utalt volna."

Culkin apja rendkívüli népszerűtlenséget vívott ki magának annak idején, amikor válásáról és fia ügynöke elleni támadásáról cikkeztek a lapok. Botrányos - fizikai tettlegességgel is tarkított - családi életük következtében a válás után az apa ellen távoltartó határozatot adtak ki.

Elvis lánya is mesél

Lisa Marie Presley, Jackson ex-felesége is megszólalt, igaz, nem a bíróságon, csak az Oprah Winfrey-showban. Elvis Presley lánya új lemezét népszerűsíti, ennek keretében beszélt kétéves házasságukról: "Annyira szeretett, amennyire csak tőle telik" - vallotta, és mikor Winfrey megkérdezte, nem érzi-e úgy, hogy férje csak kihasználta, Elvis lánya azt válaszolta: "Minden jel erre mutat, de ezt nem válaszolhatom meg helyette."

A 37 éves énekesnő 2003-as albumának megjelenésekor is kétes értékű adalékokkal szolgált életének 1994-től 1996-ig tartó időszakáról. Akkor úgy fogalmazott, ez a kapcsolata "minden addiginál károsabb" volt, majd még hozzátette: "Nem akarom bántani őt. Nem gyűlölöm. Semmi ilyesmi nincs köztünk."