horoszkóp

Marlon Brando szigetére menekülhet Jackson

fzs
2005.04.05. 12:29
Brando olyan jól érezte magát lánya Neverlandben tartott születésnapi partiján, hogy hálája jeléül tartózkodási engedélyt adott Jacksonnak trópusi birtokán. Az énekes ellen folyó perben most azt mérlegelik, ez vajon menedékjognak minősül-e, de a döntésig mindenesetre bevonták Jacko útlevelét.

Ha Michael Jackson valaha is elhagyná az USA-t, akár egész hátralévő életét leélhetné egy trópusi szigeten - köszönhetően barátja, a tavaly júliusban elhunyt Marlon Brando nagylelkűségének. Egy, a Daily News által bemutatott, közjegyzőileg hitelesített okirat ugyanis arról tanúskodik, hogy 2003 június 5-én a színész menedékjogot adományozott az énekesnek az általa birtokolt kis csendes-óceáni szigetek egyikén.

Aputól kapta

Tekintse meg képeinket!
Az okirat szerint Brando Onetahi sziget fél hektárjának használati jogát egész Jackson élete végéig szóló időtartamra átruházta az énekesre "hálája és nagyrabecsülése jeléül". A hála és nagyrabecsülés oka az volt, hogy a popsztár születésnapi partit rendezett Brando Nina nevű lányának a Neverland birtokon - ez az adományozói oklevelet kísérő köszönőlevélből derült ki. "Nehezen tudom visszaadni, mennyire jól éreztük magunkat Neverlandben" - írta Brando, aki a levelet meghitt "Szeretettel: Apu" aláírással zárta.

Vajon miért?

A gesztus mellett felmerül a kérdés: vajon Brando menedékül szánta-e volna Onetahit a mostanában sokszor támadott énekesnek? Az ingatlanátruházás időpontjában gyermekek jogaiért harcoló szervezetek már javában szorgalmazták Tom Sneddon santa barbarai ügyésznél, hogy indítsanak vizsgálatot Jackson ellen, és már adásba került az a Martin Bashir-féle dokumentumfilm is, amelyben az énekes elismeri, hogy gyerekekkel szokott aludni.

Nem ez volna az első alkalom, hogy Brando kiskirályi gesztussal nyújt segítséget: 1976-ban Dennis Banks, az Amerikai Indiánok Mozgalmának vezetőjét szöktette meg különgépével Onetahira, miután a férfit súlyos testi sértéssel és zendülés szításával vádolták meg. Brando saját lányát, Cheyenne-t is itt rejtegette 1990-ben, aki szemtanúja volt, amint öccse, Christian lelőtte szerelmét, Drag Drollet-et.

Ha tudna, se menne

Rodney Melville bíró a dokumentum napvilágra kerülése után a biztonság kedvéért 3 millió dolláros óvadékkal és a vádlott útlevelének bevonásával szilárdította meg pozícióit. Igaz, amint arról Peter Manso, Brando életrajzírója megemlékezik, Onetahira Jacko más alkalommal is útlevél nélkül érkezett, de ez Brando és a tahiti kormányhivatalnokok közti jó kapcsolatnak volt köszönhető. Jackson szóvivője, Raymone Bain azonban azt állítja, hogy az énekes minden célja az, hogy tisztázza magát, úgyhogy egyelőre esze ágában sincs elhagyni az országot.