horoszkóp

Jacksonék szerint hazudozik a vádló anyja

fzs
2005.04.18. 17:08
Janet Arvizo, a Jacksont molesztálással vádoló kisfiú anyja pénteken állt Jackson védőügyvédjének keresztkérdései elé. A nő elmondta, nem igaz, hogy anyagi érdekből vádolták meg az énekest. Ezután még beszólogattak egymásnak Mesereauval, de ezeket a bíró töröltette a jegyzőkönyvből.

Janet Arvizo pénteken állt Thomas Mesereau, Jacko védőjének agresszív keresztkérdései elé. A nő elmondta, hogy a Living With Michael Jackson című dokumentumfilmben a család részéről elhangzó dicsőítő litániák előre megírt szövegek voltak, amelyeket Jacko személyzete állított össze. "Szerepet játszottam" - mondta a nő a felvételeket elnézve - "De nem vagyok túl jó színésznő". "Szerintem nagyon is az" - riposztozott a védőügyvéd, de ekkor Rodney Melville bíró mindkettejüket helyreutasította. Más alkalommal a nőnek egy olyan hangszalagot mutattak, amelyen lelkesen áradozik Jackson nagylelkűségéről. "Most már másként gondolom: Neverland csak a részegeskedésről, pornóról és kisfiúkkal való szexelésről szól" - tette hozzá drámaian. Ezt a megjegyzést is törölték a tárgyalásról készült hangfelvételből.

Már múltkor is hazudott

Mesereau ezután arra a régebbi perre koncentrált, amit a család egy áruház ellen indított, és amit ő csak koholt vádként emleget. Arvizóék pár évvel ezelőtt 150 ezer dollár kártérítést kaptak a JC Penney-től, mikor azt állították, hogy az áruház biztonsági őrei durván bántak velük. A keresztkérdések során az asszony vonakodva elismerte, hogy az akkori tárgyaláson hamisan tanúskodott a férjével való kapcsolatáról. Bár Mesereau törekvései arra irányulnak, hogy a nőt szavahihetetlennek állítsa be, aki anyagi érdekből hazudozik, Arvizo azt állítja, hogy nem fűződnek anyagi érdekei a Jackson-ügyhöz: "Csak az igazságot akarom".

Megszöktek, de kétszer még visszatértek

A védőügyvéd szerint a család állítólagos fogvatartása is csak kitaláció, és a házaspár valójában a legnagyobb luxus közepette élt Neverlandben Jackson vendégeként. "Hány alkalommal is szökött el ebből a Neverland nevű börtönerődből?" - kérdezte az asszonyt, arra célozva, hogy három alkalommal is eltávoztak a birtokról, de az asszony fenntartotta, hogy menekülniük kellett, és csak azért nem fordult a rendőrséghez, mert attól tartott, senki nem hinné el neki a bizarr történetet. Szerinte neki külön, egy vendégházban, gyerekeitől elszigetelve kellett élnie, és telefonbeszélgetéseit is lehallgatták. "Nem beszélhettem nyíltan, mert féltem, hogy akkor soha többé nem látom a gyerekeimet, ezért csak rejtett célzásokkal próbáltam jeleket adni" - mondta el a tárgyalóteremben.

A vádak közt szerepel az emberrablás és fogvatartás is, ami szerint a popsztár alkalmazottainak szervezett segítségével megpróbálta elszigetelni és ellenőrzése alá vonni a fiú családját. Az ezzel kapcsolatos 28 vádpont közül azonban 20 csak az édesanya vallomásán alapul. Az anya szavahihetősége gyerekei vallomásainak hitelességét is befolyásolja, mivel a vádlók szerint tréningezte fiait a hazugságokra.