horoszkóp

Jacko rajongói újságírókat vernek

2005.06.13. 15:49
A Santa Maria-i bíróság előtt szinte állandóan egymásnak esnek Jackson rajongói és az újságírók, akik az ítélethirdetést várják. Az interneten közben Jacko búcsúlevelét ígérő vírus terjed: trójait kap a gépére, aki elhiszi, hogy a pop királya öngyilkosságot kísérelt meg.

Egy hete nem tudnak dönteni az esküdtek a többek között kiskorúak szexuális zaklatásával vádolt Michael Jackson perében. Múlt hét hétfőn kellett volna határozniuk arról, hogy az énekest bűnösnek találják-e az ellene felhozott vádpontokban.

Ma elítélik?

A Santa Maria-i bírósági épület előtt újságírók és rajongók tömegei várják, hogy megszülessen az ítélet, annak ellenére, hogy teljesen bizonytalan, mikor kerül sor az ítélethirdetésre. Egyes szakértők szerint akár ma is kiderülhet, hogy az esküdtek bűnösnek találják-e a popsztárt, mások úgy vélik, még egy hétbe is beletelhet, amíg a tizenkét esküdt - nyolc nő és négy férfi - befejezi a már több mint 28 órás tanácskozást, mivel a tíz vádpont mindegyikében egyhangúlag állást kell foglalniuk, írja az AP.

Az esküdtek június 13-án ismét összegyűlnek, de kérdéses, hogy konszenzusra jutnak-e. Amennyiben elítélik, a Reuters információi szerint Jacksonnak egy kaliforniai börtönben kell majd letöltenie büntetését. A hírügynökség úgy tudja, magánzárkába zárják majd az énekest, miután fizikai és lelki állapotát az orvosok megvizsgálták.

Hevesek

A bírósági épület előtt közben meg kellett szigorítani a biztonsági intézkedéseket, ugyanis a rajongók és az újságírók folyamatosan egymásnak esnek. A rendőrség megduplázta a helyszínre kirendelt rendőrök számát, mert egyre többször tör ki verekedés. A contactmusic.com értesülései szerint egy húsz éves férfival, BJ Hickmannel szemben az egyik újságírónak távoltartási végzéssel is kellett élnie. Hickman többször megfenyegette, és megdobálta Diana Diamondot, aki a Court TV egyik munkatársaként tartózkodik a bírósági épület előtt. A CNN pedig arról számolt be, a helyiek is egyre nehezebben viselik, ami Santa Mariában történik.

Vége a karrierjének

Miközben az énekes rajongói nemcsak a felmentéséért, hanem zenei visszatéréséért is imádkoznak, szakértők már alig tulajdonítanak innovatív erőt Jackónak. Renee Graham zenekritikus szerint Jackson csak egy ideig tudná megtölteni a koncerttermeket, amennyiben nem ítélik el, de azokat is elsősorban Japánban vagy Németországban, ahol népszerűbb, mint az Egyesült Államokban. Graham hozzátette, mindehhez az énekesnek egészen más stílust kellene választania, és inkább fivéreivel együtt kellene fellépnie.

Arra azonban még inkább kíváncsiak a zeneiparban, hogy Jackson vajon eladja-e a Beatles zenei jogdíjakból szerzett, kis híján 500 millió dolláros (körülbelül 102 milliárd forint) érdekeltségét. A popsztár ugyanis az elmúlt évek során 130 millió fontos, vagyis 48 milliárd forintos adóságot halmozott fel, amit valamiből vissza kell fizetnie.

Öngyilkos lett

Újabban egyébként egyre többen beszélnek megint arról, hogy ha az énekest bűnösnek találják, még azelőtt öngyilkos lesz, mielőtt az ítélet jogerőre emelkedésével meg kellene kezdenie börtönbüntetését. Nem véletlen, hogy sokan bedőltek annak a Jackson öngyilkossági kísérletéről szóló elektronikus levélnek, ami állítólag Jacko búcsúlevelét is tartalmazza. A pop királyának búcsúlevele helyett azonban trójai vírus töltődik le.