Elejtették a Jackson elleni újabb vádakat

2004.06.03. 15:10
A sokat támadott popsztár kivételesen jó híreket kapott: a Los Angeles-i rendőrség nyomozása tisztázta őt a legutóbb felmerült gyermekmolesztálási vádak alól, melyeket állítólag még a 80-as évek végén követett el.
A Los Angeles-i rendőrség bejelentette, hogy kéthónapos nyomozással sem bukkantak bizonyítékokra a Michael Jackson ellen legutóbb benyújtott, újabb gyermekzaklatási ügyben - adta hírül az AFP hírügynökség. Az elutasított vádak nem kapcsolódtak a kaliforniai Santa Barbarában folyó jelenlegi eljáráshoz, amelyben Jacksont egy 12 éves fiú ellen a múlt évben elkövetett zaklatással vádolják.

15 évvel korábbi történet

A rendőrség áprilisban kezdte a nyomozást, miután tudomásukra jutott, hogy a vád birtokában van egy vallomás egy, a 80-as évek végén, Los Angelesben történt gyermekmolesztálási esetről, melyben a tanú szerint szintén Jackson volt a zaklató. A vádirat részletei nem kerültek nyilvánosságra, de igazságügyi szakértők szerint ilyen hosszú idő elteltével már kevés az esély a valódi nyomok és bizonyítékok feltárására, ráadásul meglehetősen megkérdőjelezi a vádirat hitelességét, hogy az immár felnőtt korú tanú csak most, 15 évvel később állt elő a történettel.

Nem találták bizonyíthatónak

"Alapos nyomozás és a keresetet benyújtó személy több órás kihallgatása után nyomozóink arra jutottak, hogy semmiféle bizonyíték nem utal bűncselekményre, így nem lesz vádemelés az ügyben" - tudatta a rendőrségi sajtóközlemény. Az énekes ügyvédei nem kívánták kommentálni a szerdai bejelentést.

Jackson áprilisban ártatlannak vallotta magát mind a tíz, ellene felhozott vádban, amelyek közt szerepelt gyermek szexuális zaklatása, kiskorú elrablására tett kísérlet és zsarolás is. Jackson minden ellene felhozott vádat elutasított, "óriási hazugságnak" és "zsarolásnak" minősítve azokat.