horoszkóp

Janet Jackson nem hagyja, hogy csúfolják

2005.06.20. 16:27
Janet Jackson bocsánatot kért, amiért nem volt kedve humorizálni, amikor toleranciadíjat vett át egy melegek jogaiért küzdő szervezettől.

Janet Jacksonnak a Human Rights Campaign nevű szervezet múlt szombati gálája volt az első nyilvános szereplése mióta elkezdődött testvérének gyermekmolesztálási ügye. Az est egyik vendége feldobott egy magas labdát, és ahelyett, hogy jópofán reagált volna, Janet elnézést kért, hogy nincsen vicces kedvében, de nemrég életének legkevésbé humoros periódusát élte meg családjával együtt. Hozzátette, hogy ha lehet, a viccelődést inkább meghagyja a késő esti műsorok vezetőinek.

#alt#
Janet Jackson

”Látom a fényt”

A díjátadón egy vállaltan meleg színész, Alan Cummings, mielőtt átadta volna neki az elismerést, humorosan arra az esetre utalt vissza, amikor Janet Jacksonnak tavaly kivillant a melle élő adásban az amerikai televíziózás legnézettebb műsora, a Super Bowl közben. Jackson idegzetét úgy tűnik megviselték az utóbbi idők, ezért kicsit sem volt vevő a tréfára.

Elmondta, hogy végső soron nem bánja, hogy az élet ekkora megpróbáltatásoknak teszi ki őt és családját, mert az utóbbi hónapokban legalább rájött, hogy van fény az alagút végén. „Ez a fény valós és gyönyörű” – magyarázta Janet Jackson megvilágosulását – „megerősíti a lelkünket, és felvidít. Ma este is tele van a szívem hálával emiatt a fény miatt. Annak is örülök, hogy a jóisten meghallgatta az imáimat, és hogy a toleranciát még erényként értékelik. Hálás vagyok istennek feltétlen szeretetéért” – zárta le beszédét Michael Jackson húga.

Janetet azért a több millió dollárért jutalmazták a díjjal, amit az AIDS kutatására és gyógyítására gyűjtött össze, és többek között az Elton John AIDS-alapítvány számára ajánlott fel.

Az est egyik beszéde közben Janet Jacksont méltatták a Free Xone című száma miatt, amiben elítéli a homofóbokat, illetve azért is köszönetet mondtak neki, hogy a Together Again című albuma bevételének egy részét egy AIDS-gyógyszer kutatására ajánlotta fel.