horoszkóp

'Minden eljön a maga idejében'

2004.09.15. 09:47
Janics Natasa körül nem apad az érdeklődés: még mindig autogramokért rohamozzák, interjúkat kérnek tőle, lelkesen gratulálnak neki. Néhány nappal ezelőtt Besenyei Péterrel tett egy kört, hívásunkat pedig útban Prága felé fogadta.
"Még sosem utaztunk anyukámmal kettesben. Prágába megyünk öt napra, nagyon megérdemli. Ráadásul most ül először életében repülőre" - meséli vidáman Janics Natasa, aki néhány napja vett részt egy szokatlan repülőúton. Az olimpia előtt ugyanis fogadást kötött: ha érmet szerez, felrepül Besenyei Péterrel.

Repülés, olimpiai dal és a jugoszláv Tetta

Janics Natasa
"Kár lett volna kihagyni, de biztos, hogy nem próbálom ki még egyszer. Kati (Kovács Katalin, olimpiai aranyérmes társa) repült fel először, oda se mertem nézni. Aztán jöttem én, Péter pedig mindent csinált: bukfencet, dugóhúzót, pörgést. Kb. öt méterre húztunk el a horgászok mellett a Dunán, akiknek kiintegettem, aztán egy idő után rosszul lettem, teljesen felfordult a gyomrom. Még mindig érzem. Huszonkét évig viszonylag nyugis életet éltem, nem tudom, Péter hogy bírja ezt?" - hitetlenkedett az olimpikonnő, mintha ezidáig ő legalábbis unalmas bérszámfejtéssel töltötte volna mindennapjait.

Janics Natasa egy másik fogadást is kötött, melynek értelmében Király Lindával és Gáspár Lacival kell elénekelnie az olimpiai dalt. "Szerencse, hogy erre majd csak 21-e után kerül sor, most ugyanis nem túl fényes a hangom. Ma reggel jöttünk Bácskapalánkáról, ahol betettem a kocsiba egy jugoszláv zenekar, a Tetta CD-jét és anyukámmal egész úton végig ordítva énekeltük. Teljesen berekedtem" - derülnek ki az olimpikon mindennapjainak apró részletei.

A kajak és a nőiesség

Janics Natasa egyébként kacérkodik a gondolattal, hogy egy másik sportágban is kipróbálja magát. "Még nem tudom pontosan, hogy melyik lesz az, de azt hiszem, valami nőies sport, a tenisz vagy valamilyen vízi sport. Csak olyanba mennék bele, amit dopping nélkül is lehet csinálni" - szögezi le, majd biztosít minket arról, hogy természetesen nem szándékozik elszakadni a kajaktól, amiről egyébként úgy gondolja, hogy nem "nőietlen" sport. "A kajak mellett is maradhat az ember nőies, ha ésszel és technikával csinálja, és nem az izmok felhalmozására helyezi a hangsúlyt. A kajak nagyon szép sport, kint edzünk a természetben, s ha túl hideg van, elutazunk melegebb országokba."

Ismertség és szerelem

Az olimpikon október 3-tól kezdi el újra az edzéseket - továbbra is Fábiánné Rozsnyói Katalin vezénylete alatt -, addig pedig különféle "bulis versenyeken" vesz részt. A körülötte tapasztalható, meghatványozódott érdeklődés nem zavarja. "Most ez az életem; hozzátartozik ahhoz, ha az ember valami kimagaslót ér el. Minden nap többször megállítanak, gratulálnak és aláírást kérnek. Korábban a pasiknak lehetőségük sem volt arra, hogy megtaláljanak" - válaszol az ismertség hatása a magánéletre témában megfogalmazott kérdésünkre. - "Egyszerűen nem volt rájuk időm. Most van egy nagyon aranyos fiú, aki érdeklődik, majd elválik, mi lesz a dologból" - mondja sejtelmesen, és azt is elárulja, hogy eddig még nem igazán volt szerelmes, ezért filmélményei alapján igyekszik beazonosítani a misztikus érzést.

A kivárás gyümölcse

"Ezen a téren is ugyanúgy gondolkodom, mint a kajakban: nem sietem el a dolgokat, kivárom az igazit. Szerintem minden eljön a maga idejében."