horoszkóp

Jessica Alba perrel fenyegeti a Playboyt

2006.03.02. 16:14
Engedély nélkül használta Jessica Alba fürdőruhás fotóját címlapképnek a Playboy, amely a pucér képekre vágyó olvasókat is becsapta. A felháborodott színésznő perrel fenyegeti a magazint.

Jessica Alba nem ugrál a boldogságtól, amiért akarata és tudta ellenére Playboy-címlaplányt csináltak belőle. Az amerikai magazin ugyanis engedély nélkül használta címlapképnek Alba egyik fürdőruhás képét a márciusi számhoz, ezért a színésznő perrel fenyegeti őket. A színésznő és ügyvédje szerint az újság felbecsülhetetlen értékű kárt okozott Alba megítélésében és szakmai karrierjében.

Tavalyi kép

Jessica Alba

Az ominózus fénykép az Into the Blue című film reklámjához készült 2005-ben. Jessica Alba ügyvédei határozottan állítják, hogy az újság megsértette jogtalanul használta fel a fotót. "Világos, hogy a Playboy márciusi példányszámának növeléséhez használta fel Jessica Alba nevét és fényképét, azt sugallva ezzel, hogy a színésznő meztelenül pózolt a magazinnak, pedig erről szó sem volt" - olvasható a levélben, amelyet Brian Wolf, Alba ügyvédje írt a Playboynak.

Nem vetkőzött nekik

A Smoking Gun weboldal szerint, mely hírességek jogi ügyeiből szivárogtat érdekes dokumentumokat, a Playboy korábban felkérte Albát egy fürdőruhás fotózásra, a színésznő azonban nemet mondott. Ezután kérték el ügynökségétől az ominózus fényképet, amit elvileg egy cikkhez használtak volna, ehelyett azonban a címlapra tették. A kép etikátlan felhasználása ellen az Into the Blue filmet finanszírozó Columbia filmstúdió is levélben tiltakozott a Playboynál.

Az olvasók is

Wolf szerint nem csak a színésznőt károsította az újság, hanem az olvasókat is, akik abban a hiszemben vásárolták meg a Playboyt, hogy találnak benne további hiányos öltözetű képeket a színésznőről. Ráadásul a kiadó kizárólag becsomagolva hozta forgalomba a magazint, így a vevők bele sem tudtak lapozni. Az ügyvéd a lap márciusi számának bezúzását követeli, emellett pedig anyagi kárpótlást is kér a színésznőnek. Álláspontja szerint a kiadónak le kell mondania arról a haszonról, amihez a Jessica Albás számmal jutott.