horoszkóp

Jimi Hendrix melegnek vallotta magát

MTI
2005.08.15. 11:53
Levéltári feljegyzések szerint a gitárlegenda szerelmes volt egy katonatársába és a hálószobatársairól fantáziált.

Melegnek adta ki magát a katonaságnál a javíthatatlan szoknyavadászként ismert Jimi Hendrix. A rocklegenda így akarta elérni a leszerelését, hogy végre a zenélésnek hódolhasson - derül ki a zenész egy frissen megjelent életrajzából.

Sittre került volna

Jimi Hendrix

Hendrix csak tizenöt évesen kezdett gitározni, és három évvel később, 1961-ben már be is vonult katonának a legendás 101-es légi hadosztályhoz. Nem a haza iránti szeretetből döntött így, egyszerűen el akarta kerülni a börtönt, ugyanis többször is lopott autókban fülelte le a rendőrség. A katonáskodást egy bíró ajánlotta fel neki alternatívaként.

A gitárost azonban tizenhárom hónap elteltével leszerelték, Hendrix akkori "hivatalos" indoklása szerint azért, mert egy ejtőernyős gyakorlat közben eltörte a bokáját. A hadsereg levéltárában fellelt iratok szerint azonban a zenészt "homoszexuális hajlamok" miatt bocsátották el.

Édes álmok

A feljegyzések szerint Jimi Hendrix azt mondta a laktanya pszichiáterének, hogy erotikus fantáziái vannak hálószobatársaival kapcsolatban, örökösen maszturbál és szerelmes az egyik bajtársába. Mindezt az új biográfia szerzője, Charles Cross derítette ki a Hyperion kiadónál megjelent Room Full of Mirros című könyvében, amelyhez több mint háromszáz embert interjúvolt meg.

Jimi Hendrix zenei pályafutása azután ívelt fölfelé, hogy távozott a Kentucky állambeli Fort Campbell támaszpontról. Zenekarával a déli államokban turnézott és olyan sztárok mellett előkoncertezett, mint Otis Redding, az Isley Brothers vagy Little Richard.