horoszkóp

Hetvenévesen elvált Jerry Lee Lewis

dns
2005.06.17. 15:40
Jerry Lee Lewis szerint felesége megcsalta őt, és az asszony is ugyanezzel vádolja a zongoristát. A hetven éves zenész ezért úgy döntött, elválik Kerrie Lynn McCarvertől, akinek nagy összegű tartásdíjat kell fizetnie.

Érvénytelenítette hatodik házasságát Jerry Lee Lewis, aki hetvenéves korában döbbent rá, hogy hatodik felesége, Kerrie Lynn McCarver sem az igazi számára. A 42 éves asszonyt ugyanis azzal vádolta a zongorista, hogy megcsalta őt, mire válaszul felesége is megkérdőjelezte Jerry Lee házastársi hűségét, majd azt is nehezményezte, hogy férje és lánya Phoebe eltitkolják előle, valójában mennyi a férfi jövedelme. A nő szerint a nyugdíjas zenész bevétele évente eléri az 1 millió dollárt (203 millió forintot).

Tartásdíj és extrák

Miután a bíróság kimondta a válást, a zongoristát tartásdíj fizetésére kötelezte, amelynek összege évente 30 ezer dollár (több mint 6.1 millió forint), de ennek kifizetése előtt is 250 ezer dollárral (50 millió forint) köteles támogatni az asszonyt. Emellett 18 éves fia után 20 ezer dollárt (körülbelül 4 millió forintot) kell fizetnie négy éven keresztül, amíg az ifjabb Jerry Lee nagykorú nem lesz. "Ez egy hosszú és drága nap volt" - mondta a bíróságról kifelé menet a 71 éves zenész.

Jerry Lee Lewis 1984-ben vette feleségül a húszas évei elején járó Kerrie Lynn McCarvert, majd a Mississippi államban található Nesbitbe költöztek a zongorista birtokára. A válást követően Lewis marad a házban, a felesége új otthon után néz. "Persze, hogy én maradok a birtokon, hiszen már ott élek vagy negyven éve, el nem költöznék onnan" - magyarázta a sajtónak a Killer becenéven is ismert zenész.

Aprított zongorák

Jerry Lee Lewis 1958-ban nősült meg először, amikor fiatalkorú unokahúgát vette el, és a kedvéért rózsaszínre festette a közös házuk falát. A házasság eleinte nem tett jót a zenész karrierjének, a rádiók bojkottálták zenéjét. Később inkább az okozott problémát a közönségnek, hogy koncertjei alatt Jerry Lee hajlamos volt tűzifává aprítani a berendezést, beleértve saját zongoráját is. A zenész azt is rosszul viselte, ha valamelyik zenésztársa nem játszott tisztán: egy bőgősének fejét a zongorába verte közös koncertjükön, egy másikat pedig lelőtt. A nagyapakorú zenész azóta már sokkal nyugodtabb, és ősszel új lemez megjelentetésére készül.