A Jóban Rosszban szereplői valóságos showműsorral készültek saját maguk ünneplésére, pedig az énekes műfaj nem az erősségük. A sorozat sztárvendégeit nem láttuk, kiszúrtuk viszont Noszály Sándort, Tóth Vera elénekelte a főcímdalt, találtunk egy italkupont, aztán mindenki hazament.

Csütörtök délután elárasztották szerkesztőségünket a Jóban Rosszban című sorozat első szülinapi bulijára szóló meghívók. Túlzás lenne azt állítani, hogy tömegverekedés tört ki a hír hallatán, de azért elmentünk, hogy megnézzük, miként mulatnak a Csillagkút klinika dolgozói.

Rögtön azzal kezdeném, hogy Vad "Michelle Wild" Kata nem volt ott, legalábbis mikor mi néhány órás csúszással beesünk, már nem találjuk a tömegben. Merthogy tömeg van a belvárosi New Orleans klubban, ahol a sorozat fennállásnak első éves szülinapját ünnepelte a TV2, barátai és üzletfelei.

Induljon a revü

klikk a képre!

A késés ellenére épp a parti tetőpontjának közelében sikerül érkeznünk: a színpadon már négy főszereplő: Szorcsik Viktória, Brozik Klára, Fridel Fruzsina és Várdai Anikó adnak elő egy meglehetősen hamiskásra sikeredett szerzeményt arról, hogy ők és mindenki, aki ott van, az sztár. A vörösen szikrázó fényektől és a bugyuta daltól teljesen lesokkolva végül a puncsostál felé vetném magam, mikor kiderül, hogy egyáltalán nincs puncsostál, és hogy a pultnál is hiába mosolygok csábosan, azért csak fizetni kell a Cuba Libréért. Ekkor még naivan azt hiszem, ez csak a bunkó újságírók miatt van, és a híres sztároknak bezzeg dől a whisky, de nem így van: gyorsan feltűnik, hogy mindössze pár kiválasztott van abban a kivételezett helyzetben, hogy 500 forintos kuponnal fizethessen az italért.

Bezzeg a kaja. Mert az van, ráadásul meglepő módon nem is kevés. Mi nem eszünk, de a tömeg láthatóan élvezi a lakomát. Igazából eleinte nem is értjük, mivégre vannak ilyen borzasztó sokan, de aztán kiderül: kétszázötven darab jegyet sorsoltak ki fanatista Jóban Rosszban rajongóknak, így eshetett meg, hogy a színészek még éjjel kettőkor is folyamatos vakuzásnak vannak kitéve a díszes vendégsereg részéről.

Megasztárral, barátok közt

Lehet, azért, mert nem is nagyon tapossák egymást egyéb híres sztárok. A sorozat szereplőin kívül csak Harmath Imrét szúrjuk ki az RTL Klub Szeress most! című sorozatából, de ő érthető okokból van itt, mivel Vándor Éva, a Jóban Rosszban Nemes Lenkéje a felesége. Tortavágás előtt maga Tóth "Megasztár" Vera elénekli a főcímdalt, és beszél Sváby András, meg Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója, hogy aztán jöhessen a minden: rakéták, ünneplés, miazmás.

Mikrofon nélkül

Fridel Fruzsinát, a Várnagy "gonosz" Előd feleségét játszó színésznőt sikerül a pultnál elkapni, aki épp rendelést ad le férjének. "Hamis volt ugye?" - kérdezi a dalra értve, miközben átveszi martini-juice-t, és erre sajna nem tudok nem bólogatni. "Nem tudtuk rendesen elpróbálni, persze, hogy másképp hangzik egy szobában, mint a színpadon" - mentegetőzik, így nagylelkűen biztosítom arról, hogy a végére belejöttek, és a mindent eldöntő "Ez itt a sztárbuli / születésnapi / színészparti / ez ám a valami!" sorok már igazán nagyon összeszedettnek tűntek.

"Eredetileg január huszonharmadikán voltunk egyévesek, de akkor nem volt buli" - folytatná, de ekkor egy lelkes rajongó elsodorja mellőlem, így ismét rendelni vagyok kénytelen. A pultnál koktélomra várakozva hallom, amint az egyik forgatókönyvíró éppen arról panaszkodik, hogy a szereplők már beleszólnak, hogy mi legyen: a piás nem akar piás lenni, a gonosz meg inkább csinálna valamit az emberiség érdekében.

Várdai Anikó benne van a jóban

Sajnos azonban ekkor borzasztó izgalmas dolog, minden buli fénypontja, a tombola következik így a beszélgetés félbeszakad. Persze nekünk, későn érkezőknek már nem jutott sorsjegy, így viszonylag alacsony pulzusszámmal várjuk, hogy kisorsolják a főnyereményt, a nagy utazást. A sors Várdai Anikóhoz, a Csillagkút Klinika tüskés piros frizurájú, konspirációban erős recepciósához kegyes, ő a szerencsés, aki elrepülhet valahova. A buli ezek után harmadszor is elkezdődött, megint lehetett sorban állni és sok pénzért italt venni, még jó, hogy találok egy 500 forintos kupont, amire alkoholt lehet fogyasztani. Biztos Noszály Sándor ejtette el, mikor elment.

Egy VIP szobába való meghívás után felmentem az öltözőbe, ahol Várdai Anikó kedvese, a szenegáli Mbaye Ndiaye épp Szorcsik Viktóriával beszélget az úticélról. Mint kiderül, Várdai nem valami egzotikus szigetre utazhat, ahogy én azt elképzeltem: a jegy egy fapados SkyEurope útra szól, azaz Európán belül kell gondolkozniuk a jegyeseknek. Egyelőre London és Párizs közt vacillálnak.

The show must go on

Nézze meg képeinket!

"Le kéne mennünk, mindjárt kezdik"- mondja Szorcsik, és ezáltal világossá teszi számomra is, hogy a programoknak még közel sincs vége. A buli egyre inkább egy revüműsorra emlékeztet, felteszem azért, hogy legyen mit leadni az Aktívban. A New York, New York után a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalből jön egy duett, a "hej, cica, eszem azt a csöpp kis szád" című örök klasszikusnál azonban már elszakadt a cérna, épp elhagynám a helyszínt, de egy hirtelen happening még maradásra bír. Ekkor ugyanis az egész társaság hirtelen felszalad a színpadra, egyedül Várdai Anikót nem engedik fel. A lent rekedt Anikónak viccesen megjegyeztem, talán kiírták a sorozatból, azért nem mehet fel, de rutinosabb, és közli, hogy ő ezt inkább a szülinapjának tudja be.

Valóban: Koós Réka vezényletével eléneklik neki a Happy Birthday-t, először az eredetit, majd a Stevie Wonder-féle feldolgozást is, bár utóbbit inkább csak a Réka tudja elénekelni. Valaki viccesen megkéri, hogy nyomja le a Barátok Közt indulót is, az úgyis olyan jól megy neki, de ezt a lehetőséget a színésznő ezúttal kihagyja. Ezután aztán szépen lassan mindenki hazaindul: majd jövőre is biztos lesz mit ünnepelni.