Matt LeBlanc eleinte kételkedett abban, hogy sikeres lehet-e egy kultusszá vált sorozat folytatása. Kijelentette, nem akarja lerombolni a Jóbarátok legendáját. Mégis lesz új szappanopera. Ebben Joey Hollywoodba költözik, hogy megvalósítsa álmát, és filmsztár legyen. Ősszel indul a sorozat.
Matt LeBlanc Jóbarátok-beli ruhatára már nem sokáig lógott a tévéstúdió gardróbjában. A szappanopera Joey Tribbianija életének alakulását egy új sorozatban követhetik a nézők ősztől. Az NBC Network új sitcom-jában főszerepet játszó Matt LeBlanc Joey karakterét viszi tovább. A szappanoperában - amelynek címe egyszerűen Joey- a nem túl tehetséges, de annál lelkesebb színészpalánta Hollywoodba költözik, hogy megvalósítsa álmát, és filmsztár legyen.

"Az új sitcomot nem tekinthetjük a Jóbarátok folytatásának. A másik hét karakter életét nem követi majd a sorozat" - nyilatkozta a tervekkel kapcsolatban Matt LeBlanc a BBC-nek.

A színész bevallotta, eleinte nem értett egyet azzal, hogy a Tribbiani fiú szerepét egy másik történetben alakítsa. Tartott ugyanis attól, hogy a leendő tévéműsor semmi esetre sem veheti fel a versenyt a Jóbarátok sikerével.

Lerombolni a Jóbarátok-legendát

Tekintse meg képeinket!
"Vajon akarok-e az a srác lenni, aki lerombolja a Jóbarátok legendáját? Ezt a kérdést tettem fel magamnak minduntalan. Nem hiszek a folytatásokban" - jelentette ki a színész, akit egyízben Emmy-díjra jelöltek Joey szerepének alakításáért.

Az újságírók kérdésére Matt elmondta, amiatt is vonakodott elfogadni az ajánlatot, mert arra gondolt, az életének azt a korszakát, amelyet a Jóbarátokban töltött, már ideje lezárni.

"Tíz évet dolgoztam a sorozatban. Gyönyörű évtized volt, de annak már vége"-fogalmazta meg további kételyeit a színész, akit végül rábeszéltek a folytatásra. Matt pedig sem a stábban, sem a forgatókönyvben nem talált kivetnivalót. Elmondta, ahogy telt az idő, és többet gondolkozott az ajánlaton, egyre inkább biztosabbnak érezte, a sorozat sikeres lesz.

Matt végül lepacsizott

"A kollégáimban megbízom, nagyon tehetséges emberek. Nincs többé kételyem" - mondta, és belevágott a folytatásba.

Annyit már tudni a készülő sorozatról, hogy az új részekben reflektorfénybe kerül Joey családja, akikről a Jóbarátokban kevés alkalommal tettek említést. Tribbiani érzékeny, ideges természetű nővére, Gina kulcsfontosságú szerepet játszik az elkövetkezendőben Joey életében.

A Jóbarátok hagyományainak megfelelően az epizódok java ez esetben is abban a lakásban játszódik majd, ahol a szereplők együtt élnek Los Angelesben, a hollywoodi álomgyár közelében bonyolódik majd a mozgalmas, vicces történet.

Új kalandok az új otthonban

"A Jóbarátokban Joey volt az a karakter, amelyiknek az előéletéről a legkevesebbet lehetett tudni, és akinek a családja a legkevesebbszer jelent meg a színen. Most azonban megtudja a világ, milyen őrült emberek is ők" - lelkesedett Matt LeBlanc, mialatt Gina szerepét alakító Drea de Matteo a kételyeit osztotta meg a közzel.

"Még soha nem szerepeltem komédiában, és még sosem éltem Los Angelesben. Ez a szerep teljesen új a számomra. Amiatt is nagyon aggódom, hogy nem tudom majd tartani a szintet a Jóbarátok sztárszereplőivel. Amikor végignézem Jennifer Aniston, vagy Lisa Kudrow alakítását, elbizonytalanodom. Óhatatlan, hogy összehasonlítanak velük" - nyilatkozta a színésznő.

Arról még nem döntöttek a film készítői, vajon a régi barátok meglátogatják-e Joey-t új otthonában.

"Az első évadban nem hiszem, hogy megjelenik majd bármelyik régi szereplő, mert először is ennek a sitcomnak gyökeret kell vernie. Ha sikerül, lehet róla szó, hogy megjelenjenek a srácok"-mondta Matt, aki szerint most a nézőknek elsősorban Ginát és a fiát, Michaelt kell majd jobban megismernie, és megszeretnie legalább annyira, mint amennyire Racheléket szerette.