Elton John bejelentette, hogy még karácsony előtt összeházasodik élettársával, David Furnish-sel. A lovagi címet viselő popsztár egyúttal cáfolta a pletykákat, melyek szerint 11 éves kapcsolatuk válságba került.

"Mindenképpen december közepére tervezzük a dolgot" - nyilatkozta Elton John az angol Daily Mirror bulvárlapnak. A melegek házasságát lehetővé tevő angol törvény december ötödikén lép életbe, és a popsztár siet kihasználni a lehetőséget. Házasságukat, mely legalább akkora médiaérdeklődést vált ki, mint Károly herceg és Camilla esküvője, ugyanúgy a windsori kastélyba tervezik, mint Károlyék. "Nászútra azonban nem megyünk, mivel turnézom" - mondta John.

Elton John és David Furnish
Az 58 éves John és a 42 éves Furnish a múlt hónapban közleményt adott ki, melyben leszögezik: még sosem voltak ilyen boldogok. Nyilatkozatukkal a kapcsolatuk felbomlásáról szóló újságírói spekulációkat cáfolták.

Elton John most is sietett leszögezni: remekül érzi magát párjával. "Az, hogy megismertem Davidet, a legjobb dolog volt, ami velem történhetett. Sajnos, sok időt töltünk egymástól távol, de naponta öt-hatszor is beszélünk telefonon, külföldről pedig képeslapokat küldözgetünk egymásnak."

A popsztár korábban már beszámolt esküvői terveiről: tanúnak Victoria Beckhamet kérte fel, koszorúslánynak pedig egy Lulu nevű énekesnőt. A ceremónián várhatóan John és Furnish Arthur nevű cocker spánielje is részt vesz, aki egy tavalyi Oscar-partin gyémántokból kirakott Oscar-díjat ábrázoló nyakörvben jelent meg gazdái oldalán.