A Jolie-Pitt páros namíbiai hatalomátvétele annyira feldühítette a helyi jótékonysági szervezeteket, hogy legszívesebben kitiltatnák őket az országból. Erre azonban már nem lesz szükség, a páros azóta visszatért Amerikába, többek közt azért is, hogy Jolie megmutathassa újszülöttjét haldokló anyjának.

A színésznő két örökbefogadott gyerekével, és újszülöttjének vér szerinti apjával, Brad Pitt-tel még áprilisban utazott az afrikai országba, hogy a médiától kellő elszigeteltségben várhassák közös gyermekük születését. A namíbiai kormány ezt akkora megtiszteltetésnek érezte, hogy mindent elkövetett a páros kényelmének biztosításáért, beleértve a rendőrségi védelmet és az újságírók kitiltását az országból. A helyi jótékonysági szervezet, a National Society for Human Rights (NSHR) azonban annyira felháborodott a kormány ilyen fokú behódolásán, hogy a sztárpárt egyenesen gyarmatosítóknak titulálta, akiket ki kellene tiltani az országból. "Egy országhatárt lezáratni csak azért, hogy valaki nyugodtan szülhessen - ez egyszerűen a hatalommal való visszaélés egészen súlyos formája" - nyilatkozta az NSHR szóvivője, aki szerint Jolie-ék "kemény és erőszakos taktikai húzásokkal" érték el a kormánynál, hogy az teljesítse a követeléseiket.

Az NHSR által követelt kitiltásra reális esély persze nem nagyon van, többek közt azért sem, mert a gyarmatosítók már rég visszatértek Beverly Hills-i otthonukba. Jolie-ék innen is igyekszenek kirekeszteni a külvilágot, jelenleg épp egy hat méter magas kerítéssel próbálják médiabiztos erődítménnyé tenni otthonukat.

Szívfacsaró családregény

A színésznőnek egyéb oka is volt az Amerikába való visszatérésre. Édesanyja, Marceline Bertrand francia színésznő ugyanis rákbetegségének végső stádiumában van, és Jolie szerette volna teljesíteni utolsó kívánságát: hogy láthassa újszülött unokáját. Bertrand egyébként Franciaországban él, és szó volt arról is, hogy lánya odautazik szülni. Az asszonynak azonban az időközben súlyosbodó betegsége miatt szükségessé váló kezelésekhez vissza kellett térnie Amerikába, és már túl gyenge volt ahhoz, hogy elkísérje lányát Namíbiába.

Egy családközeli forrás a Mirrornak elmondta: "Angelina és édesanyja nagyon közel állnak egymáshoz. A namíbiai távollét mindkettejüknek nagyon nehéz időszak volt, és Angelina nagyon szerette volna, ha anyja még a karjába veheti Shiloh-t, mielőtt túl késő lenne". Ez múlt héten végül megtörténhetett: a színésznő első dolga volt, hogy visszaérkezésük után kislányával együtt felkereste anyját a kórházban és órákat töltött betegágya mellett. A Mirrornak nyilatkozó forrás szerint Jolie-t "nagyon meghatotta, hogy anyja ilyen elszántan harcol a betegségével, csak hogy még megérhesse az unokájával való találkozást". Pitt szerencsésebb volt, az ő családja ott volt velük Namíbiában, de Jolie - édesanyja hiányában - így csak bátyját, James Havent vihette magával.

Maddox imádja, Zahara féltékeny kishúgára

Shiloh-Nouvel végül császármetszéssel született, és apja vágta el a köldökzsinórját. A pár nagyobbik örökbefogadott gyereke, Maddox "imádja újszülött kishúgát: számára olyan, mint valami picike állatka, akit ölelgethet és nézegethet" - idézi Jolie-t a Herald Sun. A kisebbik testvér, Zahara azonban egyáltalán nem ilyen boldog: "Ő kicsit féltékeny, de hát ő még maga is nagyon kicsike".