Magyar lesz Jolie következő gyereke

2007.06.06. 12:13
A színésznő nem bír megálljt parancsolni gyerekgyűjtési szenvedélyének. A színesbőrű kölkök után most Európa felé vette az irányt, és egész közel csapott le: prágai forgatásáról vinne haza újabb szuvenírt. De merre megy tovább?

A Jolie-Pitt házaspár háza táján rohamosan csökken az idő két gyerek örökbefogadása között. A kis Pax Thien még alig kezdte el gyakorolni új nevét, anyja máris újabb örökbefogadást tervez. Ezúttal igen közel csapott be a villám: a célpont Csehország. Elemzésünkből megtudhatja, hogy merre tart az örökbefogadási hullám, és hogy mi lesz az új Jolie-Pitt babák neve.

Kiindulási pont

Angelina Jolie elhatalmasodó gyerekgyűjtési szenvedélyének köszönhetően már négygyerekes anya. Legújabb filmje forgatásán is találkozott egy szimpatikus kisgyerekkel, ezúttal a cseh fővárosban, Prágában, és ha már szembejött, gyorsan örökbe is fogadná. A karitatív tevékenységet hajlamosak vagyunk elfelejteni, de egyébként sem normális, hogy valaki lassan hetente töltsön ki örökbefogadási szándéknyilatkozatokat, amikor már arra sincs ideje, hogy a saját pasijával foglalkozzon.

Nézze meg a Jolie-Pitt kollekciót!

Mivel Jon Voight csempeszájú lányától egyébként sem állt távol a fekete mágia iránti vonzalom - előszeretettel vuduzta szárított denevérrel Brad Pittet, Billy Bob Thorntonnal pedig egymás vérét tartalmazó ampullákat viseltek a nyakukban -, a Velvet éjfélkor lefejezett fekete kakas beleiből olvasta ki, mi lesz az új cseh családtag neve és hogy mikor lesz végre magyar Jolie-Pitt gyerek.

Tendenciózus gyorsulás

Jolie még Billy Bob Thornton felesége volt, amikor örökbe fogadta első gyermekét. A punk sérójáról elhíresült Maddoxot a Tomb Raider forgatása során ismerte meg Kambodzsában. A 2002-ben adoptált kisfiú 2001-ben született Battambang városában. Első gyerekként erősen leköthette Jolie figyelmét, mivel sokáig nem volt szó újabbról - de aztán 2005-ben az alig féléves etióp Zahara-Marley adoptálásával elindult a lavina.

A lendületet 2006-ban kissé megtörte Shiloh-Nouvel, Brad Pittel közös gyermekük születése, de az ifjú anyának alig tíz hónapot vett igénybe, hogy kiheverje a körülményes namíbiai szülés fáradalmait, és ismét felvegye a ritmust. 2007 tavaszán már ismét arról beszélt a sajtó, hogy Jolie-Pitték újabb örökbefogadást terveznek, és igazuk is lett: ezúttal az úti cél a vietnámi Ho Chi Minh City volt, a célpont pedig az azóta sikeresen begyűjtött Pax Thien.

Gyorsul, egyre gyorsul

Bár szó volt arról is, hogy indiai forgatásukról szintén gyerek-szuvenírrel térnek haza, Jolie akkor még megálljt tudott parancsolni magának. Aztán úgy is hallottuk, Zahara amellé akarnak újabb afrikai kistesót, a legfrissebb bejelentés szerint azonban a házaspár mégis inkább Csehországból - szintén egy forgatási élménynek köszönhetően - kívánja beszerezni a gyerekkollekció következő darabját. A jelek szerint tehát az időintervallumok tényleg drasztikusan csökkennek: a legközelebbi adoptálás nyárra esedékes, a Jolie-Pitt pár már elkezdte az ehhez szükséges papírok beszerzését.

Számításaink szerint így ebből a körből most kimaradunk, a kis magyar csodára legalább 2008 tavaszáig várnunk kell, mivel Angelina Jolie eddigi összes gyereke tavasszal vagy nyáron került hozzá. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy az egészséges biológiai időközökre – ami legalább kilenc hónap – fittyet hányva már nyáron újabb gyereket akar a színésznő a legutóbbi márciusi után, akkor elképzelhető, hogy már karácsonykor egy magyar örökbefogadásnak örülhetünk közösen.

A hullám iránya

Időpontok/nevek
2002. március 10. Maddox Chivan Jolie-Pitt (2001)
2005. július 6. Zahara-Marley Jolie-Pitt (2005)
2006. május 27. Shiloh-Nouvel Jolie-Pitt (2006)
2007. március 15. Pax Thien Jolie-Pitt (2003)
2007. nyár Mír-Oblaha Jolie-Pitt
2008. tavasz Vajk-Béke Jolie-Pitt

Azt nem tudjuk, hogy miért, de Angelina Jolie - az általa alapított trenddel szembefordulva - egyre kevésbé egzotikus helyekről választ magának gyereket. Mivel kicsi a valószínűsége annak, hogy rájött, mindenütt vannak szép lurkók, ezért a színésznőre oly jellemző mindenféle misztikus dolgot próbáltunk elképzelni.

Az első gyerekét a kiterített Föld térképén délkeletre helyezhetjük. A második fekete-Afrika nyugati partjainál született. A harmadik szintén Afrikában, de a földrész délkeleti részén. Ezután Jolie visszatért délkelet-Ázsiába, hogy Vietnámban örökbe fogadja a negyedik gyerekét is. A csavar a történetben itt következik be, mert ekkor a pár Európa szívcsakrájához igen közel eső Csehországot választotta. Na de mi következik ezekből? – tehetné fel a kérdést mindenki, aki nehezen helyez el ilyen tempóban koordinátákat a fejében lévő képzeletbeli térképen. Segítünk.

Egyrészt nyilvánvalóvá vált, hogy a következő helyszín Magyarország lesz, másrészt az is, hogy a pár tovább folytatja adoptálási ámokfutását Oroszország felé. Angelina Jolie, aki egyébként sem zárkózik el a távol-keleti filozófiáktól, csak így érheti el ugyanis, hogy egy grandiózus kínai sárkány-szimbólumot rajzoljon bolygónkra.

Kattintson a nagyításhoz!

A szintén misztikus nevek

Kis névhatározó
Maddox - jövedelemező (kelta eredetű)
Zahara - virág (bantu dialektus)
Shiloh - békés (héber eredetű)
Nouvel - új (francia)
Pax - béke (latin)
Thien - ég (vietnámi)
Mír – béke (orosz/cseh)
Obloha – ég (cseh)

A Tomb Raiderben mellbőségével nagyot alakító színésznő nagy műgonddal választja meg gyerekei nevét. A tendencia azt mutatja, hogy a nevekkel szereti a gazdagságot, a békét hirdetni. Arra nem fektet nagy hangsúlyt, hogy az adott név keresztnévként használatos-e, ezért az sem nagyon érdekli, hogy ez a név férfi vagy női-e. Arra figyel, hogy valami jól hangzó, lehetőleg szintén misztikus, vagy egzotikus eredetű szó legyen az a szó, amin később a gyereket asztalhoz szólítják. Ezért mi a leendő cseh kisfiú/kislány az unalmas Pável, vagy Manka Jolie-Pitt helyett legyen a sokkal jobban csengő Mír-Obloha Jolie-Pitt. A magyar csemete neve és ezzel az egész léte szinte adja magát: a Béke magyar eredetű név, aminek megegyezik a jelentése a szóéval, a Vajk szó, pedig amellett, hogy azt jelenti: gazdag, csodálatos utalás szent királyunkra. Képzeljük csak el, ahogy a kis Vajk-Béke Jolie-Pitt együtt játszik a mindenféle színű testvéreivel - hát nem csodálatos?